Foto:Jose Lucena / Zuma Press / Profimedia

Hiljade kupača, kokteli i odbojka na pesku slike su koje poslednjih dana dominiraju Ipanemom, poznatom plažom u Rio de Žaneiru. Jugoistok Brazila nosi se sa velikim vrućinama i temperaturama koje dosežu četrdeset stepeni pa im boravak na plaži pruža spas od toplotnog udara.

PROČITAJTE JOŠ:

Istovremeno, zemlja se bori sa sve većim brojem slučajeva zaraze koronavirusom, čiji poslednji sedmodnevni prosek iznosi 20.717, a ukupno je od posledica korone u Rio de Žaneiru preminulo 69.776 osoba.

„Rizik postoji, znamo da je virus još među nama. Ali jednak je kad uđemo u supermarket, u apoteku, kad se vozimo javnim prevozom. Tako da bi se trebao svugde procenjivati na isti način“, kazala je Thais de Melo koja je došla da se osveži na poznatu plažu, prenosi Jutarnji list.

Foto:Jose Lucena / Zuma Press / Profimedia

„Svejedno“, dodala je, „poštujemo distancu između šatora i ležaljki na plaži. A kad ulazim u vodu, biramo mesto na kojem se nalazi manje ljudi, kako ne bismo jedni drugima visili nad glavom“, kazala je 48-godišnja kuvarica.

No sve veći broj slučajeva ne utiče na raspoloženje kupača.

Foto:CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

„Potpuno smo smireni. Obično izaberemo mesto gde ima znatno manje kupača, no sve u svemu, potpuno smo mirni“, kazala je 27-godišnja dizajnerka Luiza SIlva.

Foto:Fabio Teixeira/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brazil je bio jedna od pandemijom najpogođenijih zemalja sveta, a zabeležili su 24,8 miliona slučajeva zaraze, od kojih je njih 625 hiljada završilo smrtnim ishodom. Zbog izuzetnih posledica koje je ovde ostavila delta varijanta virusa, pristup plažama veći je deo 2021. godine bio potpuno ograničen.

Sa dve doze vakcine do sada je vakcinisano 70,4 odsto stanovništva.

Foto:Jose Lucena / Zuma Press / Profimedia

BONUS VIDEO: Klima uređaji – spas od vrućine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar