Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljen je konačan izveštaj o popisu predmeta koji nedostaju iz depoa Višeg suda, saopštilo je danas tužilaštvo.

„Radi zaštite interesa postupka, u ovom trenutku nije moguće saopštiti više detalja“, rečeno je u tužilaštvu agenciji Beta.

Mediji su ranije danas objavili da je utvrđeno je da između ostalog nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške, više mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera „GO phone“, ključ od vozila marke „Audi A8“, pasoš, rešenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bela koverta ispisana hemijskom, vizit karta „Enterijeri“.

Utvrđeno je i da nedostaje nekoliko grama heroina, nekoliko grama marihuana i nekoliko grama kokaina.

Oružje, droga, mobilni telefoni su se odnosili na različite predmete, od kojih su neki pravosnažno okončani.

Depo Višeg suda u Podgorici obijen je u septembru prošle godine i do njega je prokopan tunel čiji je početak stan susedne zgrade, koja se nalazi naspram bočne zgrade suda, u centru Podgorice.

Zgrada Višeg suda je poslednjih meseci bila pod rekonstrukcijom, a taj deo Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg perioda.

U depou su čuvana dokumenta iz istraga, materijali zaplenjeni tokom istraga, te značajna količina droge oduzete u policijskim akcijama. Tunel su otkrile službenice suda.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar