Otmica Klio Smit
Otmica Klio Smit Foto:Tanjug/Richard Wainwright/AAP Image via AP/Privatna arhiva

Terens Darel Keli (36), čovek optužen za otmicu Klio Smit (4) iz kampa u Australiji, bio je opsednut Brac lutkama i imao je sobu punu igračaka u svojoj kući, navedno je u optužnici. Keli se danas prvi put pojavio na sudu kako bi saslušao optužbe, a kako prenose mediji, u jednom trenutku se okrenuo ka novinarima i počeo da viče: "Dolazim po vas".

PROČITAJTE JOŠ:

Keli je ušao u sud bos i nekoliko puta je prekidao sudiju dok su mu čitane optužbe. Nije se izjasnio o krivici i nije podneo zahtev za kauciju.

Keli je tokom većeg dela svog boravka na sudu samo klimao glavom da razume optužbe, ali mu je trebalo mnogo vremena da prizna kako se zove. Na optuženičkoj klupi su ga pomno posmatrala dva policajca i imao je dugu, čuvapu crnu, kovržavu kosu.

Bizarni profili na Fejsbuku

Profili na Fejsbuku koji se povezuju sa Kelijem oslikavaju čudnu sliku o ovom čoveku. Keli je koristio jedan nalog pod nadimkom „Brac De Luka“ da bi detaljno opisao svoju opsesiju Brac lutkama. Na tom profilu se se našle slike sobe u njegovoj kući koja je bila puna igračaka za devojčice, kao i njegove slike na kojima se vidi kako nosi igračke po gradu, prenosi Dejli mejl.

„Volim svoje lutke“, napisao je u jednom postu, dok je u drugom naveo: „Volim da vodim svoje lutke okolo i da im pravim frizure i da pravim selfije u javnosti“.

U trećoj objavi je sebe opisao kao „mamino malo derište“.

Klio Smit Otmica Klio Smit
Klio Smit sa mamom Foto:Tanjug/Richard Wainwright/AAP Image via AP

Preko nekoliko poveznih profila Keli je tvrdio da je otac nekoliko dece, uključujući i to da ima najmanje jednu ćerku, iako njegove komšije tvrde da nije imao decu.

Jedan od naloga na društvenim mrežama koji se povezuje sa Kelijem pratio je Eli Smit, majku male Klio, koja je koristila svoj profil da moli za da pomoć u pronalaženju svoje ćerke nakon što je nestala 16. oktobra.

Otmica Klio Smit
Terence Darrell Kelly otmičar Klio Smit Foto:Privatna arhiva

Policija je odbila da komentariše slike preuzete sa njegovih Fejsuk profila, ali su potom priznali da se Klio igrala igračkama kada je pronađena.

Kako je Klio nestala?

Mala Klio nestala je 16. oktobra između pola dva i šest sati ujutru iz šatora tokom kampovanja na kojem je bila sa porodicom u kampu nedaleko od svog rodnog grada Karnarvona. Klio je te noći spavala na krevetu na naduvavanje pored svoje mlađe sestre. Njena majka Eli, koja je spavala u drugom delu šatora, ujutru je zatekla samo mlađu ćerku u krevetu, a vrata šatora su bila otvorena.

Otmica Klio Smit
Terence Darrell Kelly soba Foto:Privatna arhiva

Istog jutra počela je masova potraga za devojčicom, u kojoj je učestovala i grupa od 100 policajaca iz glavnog grada Perta. Tokom potrage, koju su mediji pratili iz minuta u minut, angažovani su i izviđački avioni koji su nadletali retko naseljena mesta.

Australijske vlasti nudile su nagradu od milion australijskih dolara (oko 750.000 američih dolara) kao nagradu za informaciju o tome gde se Klio nalazi. Blanš, zamenik komesara policije Zapadne Australije, rekao je da su proverili „hiljade informacija tražeći iglu u plastu sena“.

„Kasno prošle noći pronašli su tu iglu koja ih je odvela do adrese gde je spasena Klio“, rekao je.

BONUS VIDEO: Australija – pronađena devojčica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare