Foto: Tanjug/NOAA via AP

Očekuje se da će olujni sistem, koji se formira u Meksičkom zalivu, kasnije danas postati tropska oluja, a prognostičari upozoravaju da bi mogao i da se pretvori u uragan koji će iduće nedelje krenuti ka Floridi.

Tropska depresija se nalazi oko 340 kilometara severoistočno od grada Verakruza u Meksiku, saopštio je Nacionalni centar za uragane u Majamiju.

Iako nikakva upozorenja nisu izdata, centar za uragane je rekao da bi Florida, Florida Kiz, meksičko poluostrvo Jukatan i severozapadni Bahami trebalo da prate razvoj situacije.

Predviđa se da će oluja ojačati i stići na delove zapadne obale Floride sledeće nedelje, sa uraganom i olujnim udarima koji će verovatno početi u nedelju.

Očekuje se da će delovi Floride imati obilne padavine nakon toga. Padavine će doneti rizik od poplava, zajedno sa izlivanjima reka.

„Nastaće veći rizik od opasnih olujnih udara vetra za delove zapadne obale Floride, počevši od utorka i u sredu. Stanovnici ovih područja treba da prate sve savete lokalnih zvaničnika i da proveravaju da li ima novosti u vezi sa prognozom“, saopštio je centar.

***
BONUS VIDEO – N1 u selu Čehari kod Jablanice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar