Odbrana Duška Kneževića obaveobavestila je javnost da će u svim krivičnim postupcima koji se pred Višim sudom u Podgorici vode protiv Kneževića tražiti saslušanje Blagoja Grahovca. Ovo saslušanje biće predloženo iz razloga što je general-potpukovnik Grahovac, koji je nakon penzionisanja između ostalog obavljao i funkciju savetnika predsednika Crne Gore, putem medija poslednjih dana izneo za odbranu značajne tvrdnje i navode da je hapšenje Kneževića bilo planirano mimo struktura tužilaštva i mimo zakonom propisane procedure, a što je potvrda navoda odbrane i onoga što odbrana Kneževića već četiri godine tvrdi, a to je da je reč o političkom progonu i da krivični postupci protiv Kneževića nemaju nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, već sa političkim progonom i čiji je jedini cilj otimanje imovine Kneževića, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

U saopštenju korporacije, koja se nalazi u vlasništvu Kneževića dodaje se da je general-potpukovnik u penziji Blagoje Grahovac naveo da je plan za njegovo hapšenje napravljen još 2016. godine i da je deo tog plana predstavljala i opcija da Knežević bude likvidiran.

Dodaje se da će odbrana Kneževića će zatražiti hitno ukidanje poternica, jer vlasnik Atlas grupe želi da dođe u Crnu Goru i da Specijalnom državnom tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima iznese svoja saznanja koja se tiču privatizacije i svih drugih zloupotreba prethodne vlasti DPS-a na čelu sa Milom Đukanovićem.

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Svi navodi generala-potpukovnika u penziji Grahovca potvrđuju ne samo tvrdnje odbrane, već i ispravnost odluke Komisije za žalbe Interpola, koja je odavno kao nezakonite ukinula sve tri poternice protiv Kneževića. Putem postupanja Interpola moraju da se rukovode i Viši sud u Podgorici i nadležni državni organi Crne Gore. Smatramo da je obaveza Crne Gore kao članice Interpola da svoje postupanje u konkretnom predmetu uskladi i sa postupanjem Interpola i omogući Dušku Kneževiću da slobodno dođe u Podgoricu iznese sva svoja saznanja“, navodi se dalje u saopštenju.

Pročitajte još:

Ukazuju i na to da odbrana smatra da je od posebnog značaja, i da očekuju, da novi direktor policije Nikola Terzić uradi bezbednosnu procenu u vezi sa prethodnim navodima, a i svim drugim saznanjima Uprave policije u odnosu na Kneževića, a što prethodni direktor policije Zoran Brđanin, iz „njima nepoznatih razloga“, nije želeo da uradi.

„Ukoliko ova poternica ne bude ukinuta, postavlja se logično pitanje kome odgovara da se Knežević ne vrati u Podgoricu i ne iznese ono što mu je poznato, odnosno nejasno je kome je u interesu da Knežević svoja saznanja ne saopšti Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Smatramo da je interes utvrđivanja nezakonitih radnji režima DPS-a na čelu sa Đukanovićem od najvišeg interesa za državu Crnu Goru i njene građane“, zaključuje se u saopštenju odbrane Kneževića koje potpisuju advokati Zdravko Đukanović i Miloš Vuksanović.

BONUS VIDEO Milo Đukanović podneo ostavku na mesto predsednika DPS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar