Foto: Albanpix Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia, TikTok/shellmc22

Porodica Poljakinje Džulije (21) koja tvrdi da je kidnapovana Medlin Meken prekinula je ćutanje kako bi porekla da je njihova ćerka ova dugo nestala devojčica - rekavši da pati od psihičkih problema.

Rođaci Džulije Faustin rekli su da su razoreni medijskom pažnjom koju su dobili zbog objavljivanja viralnih videa u kojima se tvrdi da je ona Medlin Meken, koja je oteta kada je imala tri godine na odmoru u Portugalu 2007 godine.

„Za nas kao porodicu je očigledno da je Džulija naša ćerka, unuka, sestra, nećaka, rođaka i polunećaka. Imamo uspomene, imamo slike”, navela je porodica u izjavi koju je objavila organizacija za nestale osobe.

“Džulija ima i ove fotografije, jer ih je uzela iz porodične kuće zajedno sa izvodom iz matične knjige rođenih, kao i brojnim otpuštanjima iz bolnice“, naveli su njeni roditelji.

Porodica tvrdi da Džulija pati od psihičkih problema i negirali su da su je povukli iz terapije, kao što je ona tvrdila kada je počela da „postavlja pitanja“.

“Uvek smo pokušavali da joj pomognemo da stane na noge. Džulija je punoletna već nekoliko godina. Iselila se iz kuće, odbija lečenje, ne uzima redovno lekove. Takođe nije iskoristila priliku za lečenje u jednom vrlo dobrom centru u Poljskoj, koji je pristao da je primi”, naveli su.

Porodica takođe navodi da je bila motivisana pažnjom koju je dobijala.

„Džulija je jednom želela da bude pevačica, model. Uvek je želela da bude popularna. Ono što se sada dešava, jeste da ima milion pratilaca”, dodaje se u saopštenju.

Takođe su izrazili bojazan da će intenzivno izveštavanje proganjati njihovu ćerku.

“Internet neće zaboraviti, a očigledno je da Džulija nije Medlin. Užasnuti smo ovom trenutnom situacijom. Pretnje od Džulije, njene laži i manipulacije, aktivnosti na internetu. Sve smo to videli i pokušali smo to da sprečimo, da objasnimo, tražili smo da prestane. Želeli bismo da zauzmemo stav o Julijinom slučaju, koji se poslednjih dana proširio na internet i medije u mnogim zemljama”, navodi porodica.

Inače, Džulija je dokumentovala očigledne fizičke sličnosti između sebe i Medlin Meken, uključujući mladeže na licu i smeđu mrlju u desnom oku, koju obe imaju.

Takođe je u objavama na društvenim mrežama tvrdila da ima posttraumatsku amneziju nakon što ju je seksualno zlostavljao nemački pedofil čiji identitet ne zna. Ali rekla je da prepoznaje navodnog napadača na složenoj slici objavljenoj na veb stranici Find Madeleine.

Rekla je da će ići na sud i tražiti DNK test od svojih roditelja kako bi se stvar razjasnila, ali privatna istražiteljka porodice Madlen rekla je za britanski Sun da gospođa Madlen neće predati svoj genetski uzorak, piše Njujork post.

***

BONUS VIDEO: Španija: Autobus sa mosta pao u reku, dvoje pogunulih, traga se za nestalima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar