Foto:EPA-EFE/SARAH YENESEL

Radio voditeljka iz Filadelfije koja je intervjuisala predsednika Džoa Bajdena 3. jula podnela je ostavku nakon što je postavljala pitanja koja joj je dao njegov tim.

Andrea Loful Senders, koja je voditeljka emisije „The Source” na lokalnoj radio stanici WURD, postavila je Bajdenu četiri takva pitanja u intervjuu koji je dao nakon prve predsedničke debate.

WURD, jedina radio stanica koja je u vlasništvu crnaca u Pensilvaniji, rekla je da je intervju uređen i dogovoren bez znanja ili konsultacija sa menadžmentom. U saopštenju, predsednica WURD, Sara M. Loumaks, rekla je da pitanja koja su dostavljena iz tima za predizbornu kampanju „krše našu praksu da ostanemo nezavisni medij“.

WURD i Loful Senders su se „sporazumno dogovorili“ da se raziđu, navodi se u saopštenju, prenosi Glas Amerike.

„Kao jedina nezavisna radio stanica u vlasništvu crnaca u Pensilvaniji, WURD Radio je negovao poverenje naše publike tokom 20 godina. Ovo je nešto što shvatamo veoma ozbiljno. Pristati na unapred dat deo pitanja ugrožava to poverenje i nije praksa WURD Radija“, navela je Loumaks.

U intervjuu američkim medijima, Loful Senders je rekla da joj je Bajdenov tim poslao osam pitanja, od kojih je četiri postavila. Drugi radio voditelj koji je takođe intervjuisao Bajdena u Milvokiju rekao je da su i njemu davana pitanja pre intervjua i zato nije mogao da pita sve što je želeo.

Portparol Bajdenove kampanje rekao je medijima da nije neobično da dele teme razgovora, kao i da je Loful Senders imala slobodu da postavlja druga pitanja.

„Ne uslovljavamo intervjue prihvatanjem naših pitanja, a novinari su uvek slobodni da postave pitanja za koja misle da će dati najbolje infiormacije njihovoj publici“, rekao je portparol kampanje.

Asošijeted pres preneo je izjavu osobe koja je upoznata sa načinom na koji Bajdenova kampanja zakazuje intervjue, koja je rekla da tim planira da prestane da nudi predloge pitanja novinarima.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare