Donjeck Ukrajina Rusija rat Foto:REUTERS/Alexander Ermochenko

Dvojica novinara su povređeni, a jedan se vodi kao nestao nakon noćašeg ruskog granatiranja Kramatorska, kada je pogođen hotel u kojem su bili smešteni, saopštilo je regionalno tužilaštvo Donjecke oblasti u Ukrajini.

Istovremeno, agencija Rojters saopštila je da je član njihove ekipe koja prati rat u Ukrajini nestao, a da su dvojica novinara iz ekipe hospitalizovana nakon raketiranja hotela u Kramatorsku.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju novinske agencije je navedeno da je hotel „Safir“, gde je boravila šestočlana ekipa Rojtersa, pogođen raketnim udarom u subotu.

Kako prenosi Ukrinform, povređeni u Kramatorsku su novinari – državljani Ukrajine, SAD i Velike Britanije, a za jednim od novinara stranih medija i dalje se traga pod ruševinama.

Na Telegram kanalu pres službe donjeckog regionalnog tužilaštva navedeno je da su novinarima konstatovane višestruke povrede – nagnječenje mozga, prelom noge, kontuzija i posekotine po telu i da im je ukazana hitna medicinska pomoć.

„Istraga je utvrdila da su ruske trupe pogodile grad Kramatorsk verovatno raketom Iskander-M. Okupatori su gađali stambeni kvart u kojem su u lokalnom hotelu povređena dva novinara jednog stranog medija, starosti 38 i 40 godina… Pod ruševinama je verovatno još jedan njihov kolega“, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Kramatorska Oleksandr Gončarenko objavio je na Telegramu da je jedan od novinara koji je povređen u raketnom napadu u teškom stanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare