Izrael Palestina Foto:MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Nema bezbednosnih incidenata na severu Izraela, izjavio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, i dodao da IDF istražuje šta je izazvalo da se oglasi alarmi za uzbunu širom tog područja ranije večeras. Navedeno je da nijedna bespilotna letelica nije ušla u izraelski vazdušni prostor nakon što je ceo sever zemlje stavljen pod uzbunu.

Portparol IDF-a Danijel Hagari izjavio je večeras da na severu nije bilo bezbednosnih incidenata i da su upozorenja aktivirana greškom. Još nije jasno šta je izazvalo grešku, a IDF istražuje incident.

IDF je ranije danas saopštio da nisu registrovani nikakvi udari niti je bilo povređenih, nakon upozorenja o dronovima koji su upali na vazdušni prostor Izraela iznad njegovih teritorija na severu, prenosi Tajms of Izrael.

Kada je reč o sirenama koje su se čule u regionu Karmela, južno od Haife, IDF je saopštila da se radi o raketi dugog dometa koja je lanisrana iz Pojasa Gaze, i koja je pala na otvoreno područje, ne uzrokujući nikakvu štetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Hamas u svom arsenalu ima rakete koje navodno mogu da lete i do 250 kilometara.

Podsećamo, ranije večeras je objavljeno da su izraelske odbrambene snage primile izveštaje o sumnji na infiltraciju iz Libana u izraelski vazdušni prostor.
Upozorenja su se oglasila u mnogim gradovima na severu Izraela, navodi novinska agencija Rojters.

„Mole se svi civili u područjima gde su se oglasile sirene da uđu u skloništa i ostanu u njima do daljnjeg“, saopštila je tada izraelska vojska.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar