Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/YVES HERMAN

Teroristi poput ruskog predsednika Vladimira Putina i palestinskog Hamasa nastoje da drže slobodne i demokratske nacije taocima i stoga moraju biti poraženi, izjavio je danas u Briselu predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine.

„Teroristi poput Putina ili Hamasa nastoje da drže slobodne i demokratske nacije taocima. I žele vlast nad onima koji traže slobodu. Teroristi se neće promeniti. Oni moraju da izgube. A to znači da moramo da pobedimo. I pobedićemo“, poručio je predsednik Ukrajine.

Foto:Mikhail Metzel / Sputnik / Profimedia

Zelenski je ukazao na ruske terorističke napade, koji su pokrenuti prošle zime na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Prema njegovim rečima, „očigledno je da će Rusija ove zime pokušati da ponovi ovu taktiku, ali izvođenjem određenih zaključaka i povećanjem terorističkih napora“.

„Tokom napada na Izrael, teroristi su gađali jednu od najvećih elektrana u regionu. A sve do prošle zime, kada je Rusija pribegla ovoj taktici, drugi teroristi to nisu radili u takvim napadima“, rekao je predsednik.

Hamas Aškelon rat Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI

On je istakao da je za pobedu nad terorizmom potrebno strpljenje i stalna podrška.

Koraci za jačanje protivvazdušne odbrane su od vitalnog značaja za Ukrajinu, što će, kako je naveo, doprineti „pobedi u borbi protiv terora“.

Zelenski je dodao da je protivvazdušna odbrana „veliki deo odgovora na pitanje kada će se ovaj rat završiti i da li će se završiti pravedno za Ukrajinu“.

Pročitajte još...

„I svima nam je sada potrebno takvo pojačanje, korak napred u našoj odbrani, protivvazdušnoj odbrani. Za Ukrajinu, ovo će biti pobeda života i to je od vitalnog značaja. Za Rusiju će to biti neuspeh njene ključne strategije, strategijE terora“, naglasio je ukrajinski lider.

Zelenski danas učestvuje na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u formatu Ramštajn.

On se sastao sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom i američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar