Zagreb nesreća Foto:Emica Elvedji/PIXSELL

Ne stišavaju se reakcije na jučerašnji nalet Mercedesa na ljude kod šoping-centra Supernova u zagrebačkom Buzinu.

U pešake, a zatim i automobile besnim Mercedesom od 500-tinjak konjskih snaga zabio se 23-godišnji Jan Ehrlich. Na takozvanom kar mitu, okupljanju ljubitelja besnih auta, pred publikom je naglo ubrzavao, a onda je izgubio kontrolu nad autom i pomeo ljude. Petoro ljudi nalazi se u zagrebačkim bolnicama, troje je teško povređeno, a jedan se čovek bori za život.

Nakon nesreće gotovo u istom trenutku otvorila su se i vozačka i suvozačka vrata Mercedesa. Ehrlich je izašao i otišao pogledati čoveka koji je ostao zarobljen pod prednjim delom automobila. Onda se uhvatio za glavu, prenosi Index.hr.

Ubrzo se vratio u auto i tamo neko vrieme sedeo dok su mu neki od prisutnih dovikivali zbog toga šta je uradio.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U Mercedesu bio i suvozač, na snimcima se vidi kako izlazi iz auta

S Ehrlichem je u Mercedesu u trenutku nesreće bio i suvozač. On je iz auta izašao sekundu nakon Ehrlicha, pogledao preko ramena prema pregaženim ljudima i onda odšetao nekoliko metara u drugom smeru. Jedna od prisutnih žena prišla mu je, verovatno da proveri da li je dobro.

Nije poznato ko je suvozač i da li je policija sa njim obavila razgovor.

Na snimcima koji su objavljeni ne vidi se da su vozač ili suvozač pružali pomoć stradalima, no jedan snimak pokazuje vrlo kratak period nakon nesreće. Na tom kratkom delu ne vidi se ni da je suvozač prišao povređenima koji su u tim trenucima ležali po ulici.

Vozač kratko pogledao pregažene pa se vratio u Mercedes

Na snimcima koji su nastali nakon nesreće vidi se ranije spomenuti prizor kada Ehrlich sedi zatvoren u automobilu, u koji se vratio nakon što je kratko pogledao pregažene.

Čuje se kako neko ironično dobacuje: „Svaka čast, s takvim autom…“ U jednom mu trenutku jedan mladić otvara vrata i nešto govori.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U trenucima kada vozač Mercedesa sedi u autu, dolazi i hitna pomoć. Policija se u tim trenucima još ne može videti na mestu događaja iako iz policije tvrde da su policajci krenuli još po dojavi Supernove o okupljanju te da se nesreća dogodila pre nego što su stigli.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija objavila detalje nesreće

Zagrebačka policija izvestila je u subotu da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje sinoćnje saobraćajne nesreće u Buzinu uhapšen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio alkoholisan niti da je bio pod uticajem droge.

„Osumnjičeni vozač je uhapšen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na izazivanje saobraćajne nesreće biti predat pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava“, objavila je PU zagrebačka.

Nesreća se dogodila sinoć nešto iza 22 sata na parkingu tržnog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu, kada se 23-godišnji vozač Mercedesom zabio u BMW i pritom povredio petoro ljudi.

Policija je izvestila da je teško povređeno troje pešaka, a lakše dve osobe koje su se nalazile u drugom vozilu.

Jednom povređenom muškarcu lekari se od juče bore za život.

Na tom je parkingu održan automobilski susret, a u policiji kažu da prate i znaju za takva okupljanja.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar