Foto: REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ruska protivvazduhoplovna odbrana uništila je rano jutros tri drona koji su pokušali da napadnu Moskvu, a nije bilo povređenih, izjavio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

On je rekao da su snage PVO uništile dron u Tverskoj oblasti u okrugu Zavidovo, koji je leteo u pravcu Moskve, a da nije bilo žrtava, niti je pričinjena šteta.

Sobjanin je napisao na Telegramu da su hitne službe izašle na lice mesta.

Gradonačelnik je prethodno rekao da su snage PVO odbrane tokom noći uništile dronove u Kaluškoj oblasti i Istarskom okrugu Moskovske oblasti koji su pokušavali da napadnu Moskvu, a da niko nije povređen, a da je u Istarskom okrugu oštećen uslužni objekat, prenele su RIA Novosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Sobjanin je naveo da su u Tverskoj oblasti pali ostaci drona na selo Zavidovo.

Prema agenciji RIA Novosti, u Zavidovu se nalazi zvanična rezidencijalna palata ruskog predsednika Vladimira Putina – „Rus“.

Ruske novinske agencije javile su da je bilo otkazano ili odloženo gotovo 50 letova rano jutros sa četiri glavna aerodroma u blizini Moskve.

Ukrajinska vojska svakodnevno napada ruske regione dronovima, uglavnom pogranične oblasti, Kursku, Brjansku i Belgorodsku oblast, kao i Krim.

BONUS VIDEO: Moskva napadnuta ukrajinskim dronovima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar