Rusija Ukrajina rat, Peskov Foto:EPA-EFE/GOVERNOR OF PSKOV REGION

U napadu dronom na grad Pskov na severozapadu Rusije oštećena su četiri teška transportna aviona, javili su ruski državni mediji jutros, nakon izveštaja o eksplozijama u regionima južno od Moskve. Kako se navodi, na udaru dronova se navodno našlo čak pet ruskih regiona.

„Ministarstvo odbrane odbija napad dronom na aerodromu u Pskovu“, rekao je regionalni guverner Mihail Vedernikov na društvenim mrežama, objavljujući snimak velikog požara, uz zvuke eksplozija i sirena u pozadini, prenosi Gardijan.

Nakon dramatične noći, stigla je i reakcija Moskve. Oni tvrde da iza ovih napada stoji Ukrajina.

“Napadi dronovima na rusku teritoriju tokom noći neće proći nekažnjeno”, rekla je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako je rekla, napadi tako daleko unutar teritorije Rusije zahtevaju obaveštajne podatke zapadnih zemalja. Kijev se još uvek nije oglasio o pomenutim napadima.

Pskov se nalazi oko 800 km od granice sa Ukrajinom, a okolni region se graniči sa državama članicama EU, Letonijom i Estonijom.

U Moskvi je novinska agencija TASS javila da se vazdušni prostor iznad aerodroma Vnukovo nakratko zatvorio, prenosi Gardijan.

Rusija Ukrajina rat, Peskov Foto:Tanjug/Ostorozhno Novosti via AP

Eksplozija je navodno bilo i u ruskim regijama Brjansk, Orlova i Tula, navodi istraživačka novinska agencija Belingket.

Ruska vojska saopštila je rano u sredu u Telegramu da je oborila tri ukrajinska drona iznad južne oblasti Brjanska i jednu iznad centralne oblasti Orlov.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo odbrane nije odmah komentarisalo napad na Pskov, ali su četiri transportna aviona oštećena, javila je novinska agencija TASS, pozivajući se na hitne službe.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar