Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS, Marko Prpic/PIXSELL

Poznati zagrebački advokat Anto Nobilo potvrdio je da ga je potpredsednik hrvatske Vlade Boris Milošević angažovao kao branitelja u predmetu u kojem ga Uskok tereti za podsticanje na zloupotrebu položaja i ovlašćenja u spornoj dodeli finansijske podrške privrednim objektima.

Nobilo je to rekao za Hinu i dodao da sada čeka dobijanje uvida u spis i kopiranje sadržaja kako bi mogao da počene pripremu odbrane.

Za Miloševića, koji je na funkciji potpredsednika hrvatske Vlade iz reda srpske manjine, je rekao da nije ispitan u Uskoku niti je dobio poziv, ali i da neće iznositi odbranu pre nego što dobiju uvid u spis, što su već zatražili.

Nobilo je rekao da Miloševića terete za podsticanje na zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Anto Nobilo
Anto Nobilo Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U razgovoru za hrvatski RTL Nobilo je prethodno rekao da prema rešenju o sprovođenju istrage protiv njegovog klijenta ima prostora za odbranu.

„Milošević smatra da nije kriv, smatra da nije ušao u krivično-pravnu zonu, zalagao se za svoje birače koji su ga izabrali i nije tražio od drugog da napravi krivično delo“, rekao je Nobilo.

POGLEDAJTE JOŠ:

Smatra da Milošević ne bi trebao da se žali na pokretanje istrage kojom je obuhvaćen i sad već bivši ministar Darko Horvat koji je u subotu uhapšen, a potom na sopstveni zahtev razrešen ministarske dužnosti.

„Šta će biti na kraju, o tom potom“, rekao je Nobilo.

BONUS VIDEO Pupovac u hrvatskom saboru: Mostovci su šegrti smrti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare