Boris Milošević
Foto: N1

Hrvatski ministar građevinarstva Darko Horvat uhapšen je nedavno u velikoj akciji Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK). Horvat je ubrzo i razrešen ministarske dužnost, ali sada se na optuženičkoj klupi nalazi i Boris Milošević - potpredsednik Vlade Hrvatske iz redova srpske nacionalne manjine.

Prema nezvaničnim informacijama, Miloševića istražitelji sumnjiče da je posredovao kod dodele bespovratnih sredstava za male i srednje preduzetnike i to 2017. i 2018. godine, lobirajući za jednog srpskog biznismena čije ime nije otkriveno javnosti. Pravosudni organi Hrvatske još uvek se nisu oglasili po pitanju Miloševića i još četiri javna funkcionera koji su obuhvaćeni istragom.

Pupovac iznenađen

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je iznenađen što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih zvaničnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević i poručio da institucije treba da istraže svačiju odgovornost.

Milorad Pupovac i Boris Milosevic
Milorad Pupovac i Boris Milošević Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pupovac je za istakao da je nezvanične informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsednik Vlade iz SDSS Boris Milošević, saznao iz medija, što ga je „vrlo iznenadilo“.

On je naveo da DORH i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj deo posla u skladu sa svojim nadležnostima, izrazivši nadu da će se uskoro znati o čemu se zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko je odgovoran, a ko nije.

Prema njegovim rečima, SDSS kao koalicioni partner ima svoj deo političke odgovornosti koju će nositi i sada, kao i ranije.

Milošević stavio mandat na raspolaganje

Pupovac je, pored podrške kolegi, saopštio i da je on svoj mandat stavio na raspolaganje premijeru Plenkoviću.

“Boris Milošević je čovek velikih moralnih kvaliteta. Častan čovek. I on sigurno zna što je najbolje za njega, najbolje za Vladu i najbolje za stranku i zbog toga je svoj mandat stavio na raspolaganje predsedniku Vlade”, rekao je Pupovac.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sada je imperativ da institucije saopšte za šta se konkretno Milošević tereti, kako bi mogao da spremi odbranu, ocenio je lider SDSS-a.

„Ovoga trenutka moramo znati šta se stavlja na teret, kako se razvija celi postupak i onda raspravljati o svemu o čemu ozbiljni ljudi u politici raspravljaju. Zasad nemamo sve detalje“, rekao je Pupovac, dodavši da Milošević ima podršku svoje stranke..

Upitan da li bi bilo lakše da je Milošević dao ostavku, Pupovac je rekao da to treba prepustiti Vladi.

“Ovo je jedno od razdoblja koje nije lako za Vladu”, rekao je on.

BONUS VIDEO Pupovac u hrvatskom saboru: Mostovci su šegrti smrti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram