Benjamin Netanjahu Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN

Nema ni jednog mesta u Gazi do kog Izrael neće stići, ni jedno skrovište ni jedno utočište, rekao je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu, dok izraelska vojska deluje u najvećoj bolnici u toj palestinskoj enklavi.

„Stićićemo i eliminisaćemo Hamas i vratićemo taoce“, što su dve „svete misije“, rekao je Netanjahu tokom posete vojnoj bazi u Izraelu.

„Nema skloništa za ubice Hamasa“, dodao je on.

Izraelska vojska upala je danas u bolnicu Al Šifa u Gazi gde sprovodi pretrage, smatrajući da se tu nalazi strateška baza Hamasa.

Ta operacija je izazvala je uznemirenost kod hiljada palestinskih raseljenih ljudi koji su našli utočište u krugu bolnice.

UN su saopštile da su „užasnute“ tim potezom Izraela.

Dok Netanjahu ističe da sprovode ono što su namerili.

„Tražili su od nas da ne uđemo u Gazu. E pa ipak smo ušli. Rekli su nam da nećemo stići do ulaska u grad Gazu, a stigli smo. Rekli su nam da ne možemo da uđemo u bolnicu al Šifa, a tu smo“, rekao je Netanjahu.

Ogroman kompleks bolnice Al Šifa je poslednjih nekoliko dana u centru borbi između izraelskih vojnika i boraca paletinskog Hamasa.

Ona predstavlja veliki cilj za Izrael koji je obećao da će „uništiti“ islamistički pokret Hamas posle njegovog krvavog napada na izraelsko tlo 7. oktobra. U toj enklavi koja je od 9. oktbora pod potpunom opsadom Izraela stanovništvo je lišeno isporuka vode, struje, hrane, i lekova.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar