Foto: M.K./ATAImages

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na današnjoj sednici parlamenta u Banjaluci vređao sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Ledija Biankua, koji je iz Albanije, nazivajući ga "Šiptarom".

„Ne može nama neki Albanac, neki ‘Šiptar’, da kaže šta možemo, a šta ne možemo. Naravno da mislim i znam da ima različitih mišljenja, uveren sam da ima mnogo onih koji kažu da ni ranije odluke nismo provodili. Ova republika je dovedena pred zid od kojih može ili da se odbaci ili da ostane tu“, rekao je Dodik.

Inače, u Banjaluci je počela osma posebna sednica NSRS na čijem usvojenom dnevnom redu je razmatranje Predloga zakona o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, prema hitnom postupku.

Milorad Dodik Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dodik je na posebnoj sednici Narodne skupštine poručio da je Ustavni sud BiH izgubio živce, da je pokazao da je navijački, inkvizicijski sud.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ustavni sud od početka je izbegavao konsenzus, i kršio ustav BiH, kao i Dejtonski mirovni sporazum. Motivisani su da RS načine zlo“, kazao je Dodik i dodao da, ukoliko se ne dozvoli politički dogovor o ovome, on će predloziti Skupštini zabranu rada Sipe, Tužilaštva na prostoru RS, kao i nepoštovanje odluka Suda BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar