Princeza Marija-Olimpia od Grčke Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Ona je manekenka koja krasi modnu pistu za kreacije Dolče i Gabane, kum joj je niko drugi do kralj Čarls, a reč je o grčkoj princezi Olimpiji, ćerki Pavlosa, prestolonaslednika Grčke i Mari-Šantal Miler, dizajnerke dečije obuće i ćerke milijardera Roberta Vorena Milera. Princeza Olimpija, koja ima više od 290 hiljada pratilaca na svom Instagram profilu, često pokazuje svoju naklonost prema modnoj industriji, a sa samo 11 godina, prisustvovala je svojoj prvoj modnoj reviji u Rimu. Ko je grčka princeza koja deluje kao da je već zasenila Kejt Midlton?

Olimpija je rođena u grčkoj kraljevskoj porodici na Krfu, ali je veći deo svog života provela u Londonu, gde je porodica migrirala nakon što je njen deda, kralj Konstantin II, izgubio krunu ukidanjem grčke monarhije 1973. godine.

U Švajcarskoj je studirala istoriju umetnosti, pozorište, fotografiju i grafički dizajn sa nadom da će nastaviti karijeru u umetnosti ili modi, a svoju praksu je završila u Kristijanu Dioru. Diplomu je stekla na njujorškom Univerzitetu.

Princeza Marija-Olimpia od Grčke Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Njena majka Mari-Šantal, takođe je jedno vreme pohađala isti fakultet, međutim, nikada nije stekla diplomu, odustala je ubrzo nakon veridbe za princa Pavlosa.

Pored studija, Olimpija je počela da se bavi i manekenstvom i radila je sa nekim od najvećih modnih brendova na svetu, uključujući Dolče i Gabanu, Majkla Korsa, a postala je i ambasador brenda Priti balerinas.

Takođe se pojavljivala u časopisima kao što su Harpers Bazar i Vog.

Nakon što se odselila iz svoje porodične kuće u Čelsiju, Olimpija živi u Noting Hilu sa svojim psom, kojeg je usvojila tokom pandemije koronavirusa.

Od 2021. godine je u vezi sa Peregrinom Pirsonom, članom britanske kraljevske porodice čije se bogatstvo procenjuje na više od 200 miliona evra.

Olimpija je ranije bila zaštitno lice Lui Vitonove kampanje za „Kapućin“ torbe.

Harpers Bazar je pisao da je princeza imala samo 10 godina kada je prvi put nosila dizajnersku torbu.

Njena baka joj je pozajmila torbicu Luj Viton da nosi na jednoj porodičnoj večeri i kako je princeza rekla – tako je počela njena ljubav prema luksuznoj modi.

„Viton je neverovatan, jer svaki predmet učini trajnim. Volela bih da shvatim kako to rade. Postoji nešto neverovatno u vezi sa tim brendom – zna kako da privuče svačiju pažnju“, kazala je ona.

Princeza je rekla da joj najviše znače modni komadi koje je nosila njena baka u mladosti i komadi njene majke.

„Njih sada nosim na događajima. Moja omiljena je crna Valentino haljina“, kazala je ona, a prenosi Dejli mejl.

U jednom od svojih najnovijih poduhvata, modni brend Akvazura je najavio princezu Olimpiju kao svog novog ambasadora.

„Apsolutna savremena lepota, Olimpija je oličenje vrednosti prefinjene elegancije i svežine koje Edgardo Osorio unosi u sve svoje kreacije“, navedeno je na sajtu brenda.

Princeza, koja je poznata po svojoj besprekornoj garderobi, koja je prepuna luksuzne i skupe odeće, sanja o tome da jednog dana pokrene sopstveni modni brend.

Pročitajte još...

„Volela bih da jednog dana imam nešto svoje, ali nisam sigurna šta bi to bilo jer trenutno ima toliko toga. Toliko sam se zabavljala i učila od drugih brendova o tome šta je potrebno za uspeh. Teško je imati svoj posao i drago mi je što učim“, rekla je ona u jednom intervjuu za Harpers Bazar.

Princeza kaže da je elegancija najvažniji „modni detalj“ – kako ona izgleda i šta predstavlja.

„Elegancija je više od onoga što nosite. To je kakvi ste kao osoba i kako se ponašate prema drugima“, rekla je ona.

BONUS VIDEO Čarls Treći i zvanično postao britanski kralj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar