Aligator
Aligator Foto:EPA-EFE/CJ GUNTHER

Porodica je razorena nakon što je oca ubio krokodil nakon što je uronio u reci da se rashladi.

Hesusa Alberta Lopeza Ortiza (29) divljački je ubio gmizavac u vodi u Rio Kanjasu u Kostariki. Mladiću, zvanom „Čučo“, odaje se počast zbog tragedije 29. jula.

Šokantne slike prikazuju velikog krokodila kako pliva kroz vodu sa telom žrtve u čeljustima. Drugi snimak prikazuje kako je krokodil ubijen u vodi pre nego što su meštani odneli telo na obalu reke.

Stanovnici su pratili reptila u kanuu kako bi mogli da ga ubiju pre nego što spasu telo žrtve. Hesus, koji je iza sebe ostavio dvoje dece od osam i tri godine, bio je fudbaler tima Deportivo Rio Kanas.

Dana 31. jula, članovi Hesusove porodice apelovali su na javnost da pomogne u plaćanju troškova sahrane fudbalera. Njegov tim menadžer Luis Karlos Montes takođe organizuje prikupljanje novca za porodicu žrtve.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo životne sredine i energetike zabranjuje lov ili ubijanje zaštićenih životinja kao što su krokodili. Nejasno je da lim su razmatrali odluku da ubiju krokodila kako bi meštani mogli da pokupe telo.

Ovaj napad dolazi nakon što su dva ogromna krokodila ubila penzionera u Australiji, prvi poznati slučaj da su dva krokodila pojela čoveka. Endru Herd je nestao dok je pecao u blizini ostrva Hinčinbruk, na severoistočnoj obali Kvinslenda, a njegovi ostaci su kasnije pronađeni u dva krokodila.

Dve godine kasnije, sumorni detalji fatalnog napada na 69-godišnjaka otkriveni su nakon istrage o njegovoj smrti.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar