Foto: MPC

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je da je „zaprepašćena“ informacijom da je svešteniku Danilu Išmatovom, svešteniku manastira Dajbabe, u Podgorici, zabranjen ulazak u Crnu Goru.

„Navodni razlog ove zabrane od strane ANB da po njenoj proceni iguman Danilo prestavlja opasnost po Crnu Goru za nas je u potpunosti neubjedljiv i neprihvatljiv. Iguman Danilo je svojom dugogodišnjom dosadašnjom službom pokazao da ga ne interesuje politika i nikad se kod njega nije moglo primjetiti neprijateljstvo prema Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju MCP.

Pojedini mediji su objavili danas da je u ministarstvu unutrašnjih poslova odobrena je lista sa nizom osoba kojima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a među njima se i protojerej Velibor Džomić kao i iguman Danilo Išmatov.

Iguman manastira Dajbabe Danilo i protojerej Velibor Džomić vraćeni su sa graničnog prelaza prilikom ulaska u Crnu Goru, jer im je zabranjen ulazak u našu državu, piše portal Standard.

Tv Adria je juče objavila da Bratislavu Stojiljkoviću, direktoru tog medija nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Pojedini mediji su objavili da je on jedan od glavnih ljudi Aleksandra Vučića za regionalne aktivnosti, od nedavno vlasnik nekoliko medija u Crnoj Gori, među kojima je i televizija Adria, i jedan od glavnih finasijera Demokratskog fronta, Stojiljković ima zabranu ulaska u Crnu Goru na zahtjev Agencije za nacionalnu bezbednost, zbog pokušaja uticaja na izbore u Crnoj Gori. MUP i ANB se nisu oglašavali o zabrani ulazaka u Crnu Goru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar