Foto: Shutterstock

Veruje se da je šest osoba čiji je nestanak prijavljen prošlog avgusta u Mizuriju, namamljeno u sektu koju vodi osuđeni pedofil, saopštila je policija.

Kako piše NBC Njuz, pomenuti kult predvodi Rašad Džamal, koji služi 18-godišnju zatvorsku kaznu u Džordžiji nakon što je u avgustu osuđen za zlostavljanje dece.

Načelnik policije Berklija Stiv Rundž rekao je da istražitelji veruju da su nestali postali Džamalovi sledbenici.

„Volela bih da znam da su dobro kako bih konačno mogla da spavam. Želela bih da znam da nisu gladni“, rekla je Šelita Gibson, čija su ćerka i unuk među nestalima.

Njena ćerka, Geriel German (26) i trogodišnji unuk Ešton Mičel, poslednji put su viđeni prošlog avgusta u hotelu Kualiti In u blizini aerodroma Sent Luis Lambert, saopštila je policija.

Oni su zajedno sa Naman Villijams (29), Mikalijom Tompson (23), Makalijom Vikerson (25) i njenom trogodišnjom ćerkom Malajom živeli u iznajmljenoj kući u Berkliju pre nego što su nestali.

Vikersina majka, Kartiša Morgan, rekla je da se sa ćerkom nije čula od avgusta, kao i da veruje da Makalija pati od postporođajne depresije.

Pročitajte još...

U nedavnom zatvorskom intervjuu, Džamal ​​je negirao da je vođa kulta, iako u video snimcima objavljenim na mreži koji su imali više od 200.000 pregleda, sebe nazivao bogom, prorokom ili Mesijom.

Džamal je insistirao na nevinosti i naveo kako optužbe za zlostavljanje potiču iz spora oko starateljstva nad decom, takođe je negirao da poznaje nestale ljude.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar