Foto:Shutterstock/Antonio Batinic/EPA-EFE/YONHAP/N1

"U 26 bolnica u celoj Hrvatskoj trenutno ima 483 doze remdesivira i 236 doza Ronapreve, lekova koji se koriste za lečenje obolelih od kovida-19, što je dovoljno za sve sadašnje potrebe", tvrdi Ministarstvo zdravlja Hrvatske koje je sprovelo proveru stanja zaliha u svim zdravstvenim ustanovama.

„Lekova koji su namenjeni za potrebe naših pacijenata koji se u bolnicama leče od zaraze kovidom-19 ima dovoljno za sve trenutne potrebe i svakoj zdravstvenoj ustanovi su dostupni u svakom trenutku, što pokazuje provera stanja zaliha navedenih lekova u svim našim bolnicama“, tvrdi i ministar zdravlja Vili Beroš.

Prema prikupljenim podacima na zalihama u 26 hrvatskih kliničkih bolničkih centara, županijskim i oštim bolnicama trenutno su 483 doze leka Vekluri, poznatijeg pod nazivom remdesivir, te 236 doza Ronapreve.

POGLEDAJTE JOŠ:

Isto tako, ističe Ministarstvo zdravlja, na raspolaganju su bolnicama i zdravstvenim ustanovama i dodatne količine navedenih lekova ukoliko se ukaže potreba za njima.

Podsetimo, hrvatski novinar Vladimir Matijanić preminuo je proteklog vikenda od posledica zaraze kovidom, a u više bolnica mu je rečeno da lekova nema.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare