Foto: skupstina.me

Danas je trebalo da realizujemo dogovor koji smo postigli pre praznika, kako bismo zakazali sednicu na kojoj bi se birala vlada. Doneli smo potpise, isto su uradile Demokrate, Ujedinjena, Prava, mandatar... Ali SNP, GP URA i CIVIS rekli su da nisu spremni da zakažemo sednicu Skupštine na kojoj bi se birala vlada i šef parlamenta, poručio Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta.

On je to rekao nakon još jednog sastanka lidera partija skupštinske većine oko konstituisanja nove vlade. Oni su današnji sastanak otpočeli oko 12.15 časova.

Sastanku koji je inicirao mandatar za sastav vlade i lider Demosa Miodrag Lekić, prisustvuju, osim njega, čelnici Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić, Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, Demokrata Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović i funkcionerka te partije Ana Novaković Đurović, čelnici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, Prave Crne Gore Marko Milačić, Radničke partije Maksim Vučinić i CIVIS-a Srđan Pavićević.

Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Skupština je 29. decembra konstatovala da je Lekić, na osnovu izmenjenog Zakona o predsedniku, mandatar za sastav vlade.

Većina je 20. januar označila kao datum do kog bi trebalo da se završe razgovori o formiranju vlasti.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ranije je zatražio da bude imenovan za potpredsednika Vlade zaduženog za koordinaciju sektora bezbednosti. Poručio je da PzP neće podržati vladu ako taj zahtev bude odbijen.

Iz Građanskog pokreta URA, s druge strane, kazali su kako je još u septembru postignuta načelna saglasnost da koaliciji „Crno na bijelo“ pripadne bezbednosni sektor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar