Ubijeni mladić Tyre Nichol majka ubijenog mladića Tyre Nichols Foto:Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Petoro policajaca Afroamerikanca iz Memfisa optuženo je za ubistvo 29-godišnjeg Afroamerikanca Tirea Nikolasa.

Javnost čeka objavu snimka koju su već videli članovi porodice i njihovi advokati i istražitelji, a na kojoj se vidi kako policajci tuku mladića.

Par sati uoči najavljene objave snimka, porodica se zajedno sa advokatima obratila javnosti, prenosi Index.hr.

Majka mladića kaže da nije mogla pogledati snimak i da su joj rekli da je snimak užasan. Stoga poziva sve roditelje da ne daju svojoj deci da gledaju taj snimak.

„Imam puno reči koje želim reći, ali ne izlaze na pravi način. Još uvek tugujem i nosim se sa smrću svog sina. Ovo se nije smelo dogoditi“, dodala je.

PROČITAJTE JOŠ:

Njen suprug i očuh mladića rekao je da se na snimku vidi da policajci udaraju Tirea nogama kao da udaraju fudbalsku loptu.

„Tire je voleo da gleda zalaske sunca, da fotografiše i da vozi skejtbord. To su bile njegove strasti. Bio je prekrasan sin. Niko nije savršen, ali on je bio blizu“, opisala je svog sina koji je imao istetovirano njeno ime.

„Moj me sin voleo do smrti i ja sam volela njega do smrti. Nijedna majka ne bi trebala proći kroz ono kroz šta ja sada prolazim. Niti jedna majka ne bi smela izgubiti svoje dete na nasilan način na koji sam ja izgubila svoje dete. Niti jedna majka ne bi trebala osećati bol kakvu ja osećam sada“, dodala je.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar