Foto:/Press service of the Donetsk Regional Military Administration/Handout via REUTERS/Tanjug/Tony Overman/The Olympian via AP

Ukrajinska kontraofanziva, skoro već mesec dana "melje" ruske snage na frontu. U poslednjih deset dana Rusi su izgubili neke od ključnih gradova - Izjum, ali i logističko uporište grad Liman koji se nalazi u Donbasu, regiji koju je Rusija jednostrano "pripojila" sebi.

Na snimku koji je objavila novinska agencija Neksta, na najbolji način je prikazana brzina kojom su ukrajinske snage oslobađala zemlju.

Podsetimo, manje od dvanaest sati nakon što je Vladimir Putin u Moskvi anektirao deo ukrajinske teritorije, tačnije 15 odsto nje, sa fronta je stigla vest koja predstavlja noćnu moru za prvog čoveka Kremlja. Ukrajinska zastava ponovo se vijori u gradu Limanu u Donjeckoj oblasti, jednoj od onih koje je Putin ranije anektirao.

Pročitajte još:

Grad Liman na istoku Ukrajine, koji je od strateške važnosti za Rusiju, opkoljen je ukrajinskim trupama u subotu. Ovo je potvrdio i proruski lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

Prethodno je oslobođen Izjum, u kojem je ukrajinska vojska zatekla masovnu grobnicu u kojoj je bilo čak 447 tela, uključujući 215 žena, 194 muškaraca, petoro dece, 22 pripadnika ukrajinskih službi.

Komentari

Svi komentari (0)