CrowdStrike Foto:Metin Aktas / AFP / Profimedia

Kompanije Microsoft i Crowdstrike su se oglasile o velikom globalnom tehničkom haosu, koji je doveo do obustavljanja letova, otežanog emitovanja programa medija i otežanog funkcionisanja rada pojedinih banaka u svetu.

Crowdstrike navodi da su globalni IT problemi uzrokovani „defektom“ u „ažuriranju sadržaja“.

Crowdstrike Foto:T. Schneider / Shutterstock.com

„Crowdstrike aktivno radi sa kupcima pogođenim defektom pronađenim u jednom ažuriranju sadržaja za Windows hostove. Mac i Linux hostovi nisu pogođeni. Ovo nije bezbednosni incident ili sajber napad. Problem je identifikovan, izolovan i rešenje je raspoređeno. Upućujemo kupce na portal podrške za najnovija ažuriranja i nastavićemo da pružamo potpuna i stalna ažuriranja na našoj veb stranici. Dalje preporučujemo organizacijama da komuniciraju sa predstavnicima Crowdstrike-a putem zvaničnih kanala. Naš tim je u potpunosti mobilisan da osigura bezbednost i stabilnost klijenata Crowdstrike-a“, naveo je generalni direktor kompanije Džordž Kurc.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kompanija Microsoft je navela da je za globalne kvarove kriv „softver treće strane“.

„Svesni smo problema koji utiče na Windows uređaje zbog ažuriranja sa softverske platforme treće strane. Očekujemo da će doći do rešenja“, rekao je portparol kompanije.

Sve informacije o globalnom tehničkom kvaru pratite u našem BLOGU UŽIVO

BONUS VIDEO Stručnjak objasnio što stoji iza globalnog tehničkog kvara i jesu li i vaši računari ugroženi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar