Eksplodirao akvarijum visok 16 metara
Eksplodirao akvarijum visok 16 metara

Ogromni akvarijum visok 16 metara eksplodirao je u petak ujutru u hotelu Radison Blu u Berlinu. Šteta je velika - poplavljen je hotel i obližnje ulice, a dve osobe su zadobile povrede od stakla, dok uzrok pucanja ostaje nepoznat. Svedoci, koji su se našli na licu mesta u trenutku incidenta kažu da su mislili da se događa cunami.

Gost hotela Pol Malecki bio je sa svojom devojkom na četvrtom spratu kada se sve dogodilo. Kako je rekao, probudio ga je jak prasak, a kaže da je osetio podrhtavanje hotela. Kada je izašao u hol, video je vodu kako teče svuda.

Njega, njegovu devojku i druge goste hotela je kasnije izvela naoružana policija.

Gradonačelnica Berlina Franciska Gifi posetila je hotel, a ono što je videla opisala je – kao cunami. Rekla je da je sreća što se sve dogodilo tako rano, pa u predvorju hotela nije bilo ljudi ili dece, a i na ulici.

Podsetimo, „AquaDom“ je bio visok je 15,85 metara i slovio je za najveći slobodnostojeći cilindrični akvarijum na svetu.

Policija je saopštila da je šteta „neverovatna“. Gosti su izmešteni iz hotela odmah nakon incidenta koji se dogodio u petak 5:50 časova ujutru.

Portparol berlinske vatrogasne brigade rekao je za BBC da je velika većina riba umrla, dok je hladno vreme otežalo pokušaje spasavanja. U akvarijumu je bilo više od 100 različitih vrsta.

Nke su, srećom i spasene. Naime, zvaničnik vatrogasne brigade je kasnije rekao lokalnim medijima da je „nekoliko desetina“ riba pronađeno živo na mestima gde se nakupila zaostala voda. Rekao je da su ponovo smeštene u druge akvarijume.

Pročitajte još:

Takođe, Asošijeted pres je citirao zvaničnike koji su saopštili da rade na spasavanju još 400-500 riba koje su brzo bile stavljene u manje rezervoare ispod hotelskog hola a koji su bili bez kiseonika.

Akvarijum je modernizovan pre dve godine, a unutra je ugrađen lift od stakla za razgledanje. Čak su se i neke sobe hotela reklamirale tako što se isticalo da imaju pogled na akvarijum.

Berlinska vatrogasna brigada saopštila je da je više od 100 vatrogasaca poslato na lice mesta i da nije jasno šta je izazvalo pucanje akvarijuma.

BONUS VIDEO A da akvarijum nije na pogrešnom mestu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar