Foto: EPA-EFE/STR

Neidentifikovani naoružani napadači ubili su 18 ljudi, uključujući gradonačelnika, kada su otvorili vatru u gradskoj većnici u jugozapadnoj državi Gerero, koju je zahvatio talas nasilja bandi, saopštile su danas meksičke vlasti.

Među ubijenima u mestu San Migel Totolapan su gradončelnik Konrado Mendoza, njegov otac i bivši gradonačelnik Huan Mendoza, kao i drugi lokalni zvaničnici, preneo je Rojters.

U saopštenju države Gerero stoji da su u napadu i sredu još dve osobe ranjene.

Zamenik ministra bezbednosti Rikardo Mehija sugerisao je danas da je nasilje proisteklo iz rivaliteta bandi La Familia Mičoacana i Los Tekileros.

On je rekao da je istraga u toku kako bi bili pronađeni počinioci, a da istražitelji proveravaju video-snimak na kojem se pojavljuje Los Tekileros kako bi preuzeo odgovornost za ubistva.

PROČITAJTE JOŠ:

Meksički dnevnik El Univeržal ranije je izvestio da su naoružani ljudi izveli koordinisanu seriju napada unutar zgrade sa ciljem da ubiju gradonačelnika.

U međuvremenu, u centralnoj državi Morelos, državna poslanica Gabriela Marin ubijena je iz vatrenog oružja, a njen telohranitelj je ranjen ispred apoteke kasno u sredu, rekao je Mehija.

BONUS VIDEO: Zemljotres u Meksiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar