Silvijo Berluskoni Foto:EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Porodica Silvija Berluskonija bori se da iseli 20 žena koje su boravile u luksuznim apartmanima pokojnog premijera, piše Dejli mejl.

Porodica ozloglašenog ženskaroša, koji je preminuo u junu nakon borbe s leukemijom, poslala je najmanje dvema ženama pisma u kojima ih obaveštava da će do kraja godine morati da napuste smeštaj koji im je osigurao Berluskoni.

Takođe su zaustavili mesečnu isplatu od 2.500 evra koju je dobijala svaka od 20 gošći na njegovim Bunga Bunga zabavama, rekla su u petak dva pravna izvora, prenosi Jutarnji list.

Mlade žene koje su živele u njegovim posedima bile su među 24 optuženih koji su oslobođeni zajedno s Berluskonijem u februaru, u suđenju u kojem je bio optužen da je plaćao svedocima da lažu u slučaju maloletničke prostitucije koji ga je pratio više od decenije.

Silvijo Berluskoni Foto:EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Medijski mogul je 2013. godine javno izjavio da je mesečna naknada isplaćena ženama pomoć za narušavanje ugleda koji su pretrpele nakon što su bile umiešane u suđenja koja su proizašla iz skandala oko njegovih večernjih zabava, što je doprinelo njegovom padu s mesta premijera 2011.

No, italijanski tužioci tvrdili su da su beneficije za stanovanje i džeparac bile plaća za 12 godina laganja na sudu.

Naposletku je oslobođen optužbi da je platio Karimi El Mahroug, marokanskoj plesačici poznatoj kao „Rubi, kradljivica srca“, za seks iako je znao da je maloljetna.

Još jedan slučaj koji uključuje optužbe za korupciju i izvrtanje pravde biće okončan na italijanskom Vrhovnom sudu u martu.

PROČITAJTE JOŠ:

Barbara Guera jedna je od žena koje se opiru iseljenju iz jedne od Berluskonijevih kuća u Bernaređu kod Milana.

Njen advokatski tim objavio je snimak na kojoj joj pokojni premijer navodno govori da joj želi dati nekretninu nakon završetka suđenja za korupciju.

Silvijo Berluskoni Foto:EPA-EFE/Matteo Corner

„Kunem ti se na svoje petero dece, na korišćenje ćeš ga dobiti odmah i čim suđenje završi prepisaću ga na tvoje ime“, rekao je navodno Berluskoni.

Alesandra Sorcineli, njegova koleginica, rekla je da ima slične snimke na kojima joj je Berluskoni obećao 3 miliona evra za reputacionu štetu uzrokovanu njenom umešanošću u skandal Bunga Bunga.

Italijanski mediji izvestili su da porodica takođe želi da izbaci Martu Fascinu, Berlusconijevu devojku u zadnjoj fazi života, iz njihove porodične vile u Milanu.

Vila San Martino bila je lokacija za nekoliko njegovih zabava, piše Dejli mejl.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar