Foto: Ana Marković/Nova.rs

Sinoć oko 22.30 Pomorsko operativnom centru javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica nalaze dve ženske osobe od kojih je jedna trudnica, a koje ne mogu da se vrate kopnenim putem za Bar.

Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i jedan pripadnik Sektora granične policije. Za nekih 15 minuta čamac je došao iz Luke Bar do pozicije i uz pomoć ronioca sa termalnim odelima, jedna po jedna ugrožena osoba uspešno su evakuisane sa obale na spasilački čamac.

Nakon toga za 10 minuta su evakuisane osobe prevezene do gata 5 Luke Bar gde im je pružena hitna medicinska pomoć i na sreću, bez ikakvih posledica su predate porodicama koje su došle da ih odvezu kući.

Pročitajte još...

Inače plaža Crvena stijena da južne strane brda Volujuca, svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje izvršava Uprava pomorske bezbednosti i upravljanja lukama Crne Gore, te obzirom da je tek početak turističke sezone, iz UPSUL-a sve turiste i građane da ne ugrožavaju svoje živote, da izbegavaju avanturističke izlete s obzirom da su u tom periodu najavljeni loši vremenski uslovi kao što to slučaj i danas.

„Treba naglasiti da je spasilački tim UPSUL koji su činili Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović zajedno sa pripadnikom SGP Bar, obavio profesionalno i efikasno akciju spašavanja dve osobe, a koja je bila rizična u delu prilaza obali zbog stena i samim tim što se radilo o trudnici“, kazao je „Vijestima“ načelnik Službe traganja i spašavanja na moru UPSUL Žarko Lukšić, koji je i apelovao na sve građane i turiste da se ne izlažu nepotrebnim rizicima, na vreme prate vremensku situaciju i razumno postupaju kada su u pitanju rekreativne i druge aktivnosti na moru i obali.

BONUS VIDEO Crna Gora izabrala novog predsednika: Jakov Milatović pobedio Mila Đukanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar