Vladimir Putin Foto: Tanjug/ Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nakon što se ruski predsednik Vladimir Putin pojavio u javnosti u Derbentu, gradu koji se nalazi na jugu zemlje i poput holivudske zvezde fotografisao sa meštanima koji su došli da ga pozdrave, pojavili su se novi dokazi da je na tom mestu umesto njega bio njegov dvojnik.

Kako prenosi Dejli Mejl, Putin je izgledao prilično sveže i nasmejano, rukovao se sa svima i ljubio u glavu tinejdžerke koje su pružale ruku ka njemu i molile ga za fotografiju.

To je krajnje neuobičajeno ponašanje za njega. Snimljen je i još bizarniji trenutak – rukovao se sa čovekom u uniformi, kod kog se verovatno nalazi njegova nuklearna aktovka.

Inače, on ljude u svojoj pratnji do sada nije pozdravljao na takav način, piše Dejli Mejl.

Njegova prisnost sa ljudima koji nisu iz njegovog okruženja, navela je mnoge da ponovo pokrenu spekulacije o tome da je u Dagestanu obožavaoce pozdravio Putinov dvojnik.

Vladimir Putin Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dugogodišnji moskovski diplomata rekao je da postaje gotovo nemoguće poverovati u to da postoji samo jedan Putin.

„Postoji nekoliko – veoma dobrih dvojnika, ali problem je to što se oni ipak ponašaju nešto drugačije. Na primer, ovaj koji roni u gomilu u Dagestanu ponaša se drugačije od tradicionalnog Putina“, rekao je.

Vladimir Putin Foto: Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Komentator Viktor Alksnis, sovjetski vojni taktičar i političar koji je poznat kao Crni pukovnik, upitao je zašto se Putin sastaje sa posetiocima u Kremlju na velikoj udaljenosti, a u Derbentu mirno ulazi u masu i čak grli i ljubi neke građane?

„Kako se u takvim uslovima može obezbediti fizička bezbednost predsednika? Ovde nešto nije u redu. Izgleda kao pozorišna predstava u kojoj Putin zapravo nije Putin“, naveo je.

Proratni ruski nacionalista i bivši pukovnik FSB-a Igor ‘Strelkov’ Girkin takođe tvrdi da je to Putinov dvojnik u Dagestanu.

Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

„Osoba koja je nejasno ličila na predsednika – i uopšte nije zahtevala poštovanje dvonedeljnog karantina koji je uslov za sastanak sa Putinom“, rekao je.

Drugo objašnjenje može biti da je Putin odleteo u udaljeni region na Kavkazu da poseti grad u kom je omiljen, nakon burnog vikenda koji je ozbiljno poljuljao njegov režim.

Pročitajte još:

„Ovde je lakše organizovati entuzijastičnu gomilu“, navode pojedini analitičari.

Kiril Martinov, urednik nezavisne Nove gazete Evropa, rekao je da je sve ovo veoma čudno.

„Mesto sastanka je čudno, kao i Putin koji odjednom grli ljude. On to obično ne radi. Gde je sto? To je zagonetka. Zaista ne volim glupe teorije zavere, ali osećaj da postoje dva Putina raste“, rekao je.

BONUS VIDEO Prigožin demaskirao Putina: Videli smo da nema jedinstva u ruskom vrhu, ovo nije poslednji čin drame koju gledamo u Rusiji