Foto:TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE

Aktuelni crnogorski predsednik i kandidat DPS za još jedan mandat na čelu države Milo Đukanović je u okviru izborne kampanje na tribini u Plužinama govorio o tri vrste maipulicija aktuelne vlasti od kojih je, kako kaže, jedna o "navodno ugroženom srpstvu" u Crnoj Gori za šta je optužio zvanični Beograd.

“Tobož srpstvo je ugroženo u Crnoj Gori. Evo dugo sam na političkoj sceni, kao i neki među vama, pokušavam da se setim ko je to u Crnoj Gori na bilo koji način bio prikraćen i odgovarao svejedno javno, politički, krivično, bilo kako, zbog toga što je pripadnik ovog a ne onog naroda, ove a ne one vere“, upitao je Đukanović.

Utvrdio je da od toga nema ništa i da je, kako navodi, „zapravo ta priča njima trebala da bi oni sebi i dalje nabacivali posao“.

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

„Oni su lideri srpskih partija u Crnoj Gori, oni moraju sebi da nađu posao, da kažu da su Srbi ugroženi, da ne mogu da opstanu bez njih i još važnije od toga, oni fakturu za to stalno ispostavljaju Beogradu. Beograd finansira to njihovo spašavanje Srba svuda po regionu, a zapravo ispod te manipulativne priče krila se, jedna vrlo štetna i vrlo opasna namera, a to je da u suštini oni služe interesima drugih država, a ne da služe svojoj državi Crnoj Gori”, rekao je Đukanović na predizbornoj tribini u Plužinama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Đukanović je rekao da Srbi u Crnoj Gori to rade zato što, kako kaže, ne vole svoju državu, jer da je vole, glasali bi na referendumu 2006. godine za svoju državnu kuću.

„Šta biste vi mislili da imate člana domaćinstva koji gleda kako da vam sruši krov nad glavom. I ovo je vaš krov nad glavom. To je politički okvir i politička platforma u kojoj su oni delovali. Nažalost, oni su time ugrozili ne samo svoje dostojanstvo, nego i dostojanstvo svih nas, dostojanstvo Crne Gore i Crnogoraca. Nisu Crnogorci nikada služili drugima, Crnogorci su uvek služili sebi i svojoj kući”, kazao je Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar