Mehmet Oz i Džon Feterman
Mehmet Oz i Džon Feterman Foto: TANJUG/AP Photo/Matt Rourke/Gene J. Puskar

Demokrata Džon Feterman ostvario je veliku pobedu na juče održanim međuizborima u Americi. On je u Pensilvaniji potukao republikanca Mehmeta Oza, koji je široj javnosti poznat kao Doktor Oz.

Jedna od većih trka za Senat odigrala se u Pensilvaniji, a trijumf je odneo Feterman – nada demokrata, koji je izašao na crtu medijskoj zvezdi Donalda Trampa.

Borbu za Pensilvaniju obeležila je žestoka kampanja u kojoj je u jednom momentu bilo reči i o zdravlju Fetermana, koji je u maju ove godine doživeo moždani udar.

Džon Feterman John Fetterman
Džon Feterman Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Ovo je bio veliki šok za javnost, imajući u vidu da je Feterman i tada vodio, kao i da je predstavljen kao veliki div dobrog srca.

Od tada, on se posvetio svom oporavku daleko od očiju javnosti, ali je nastavio i bitku za međuizbore. Njegova odluka da se pojavljuje pred kamerama i učestvuje u debatama i duelima dovela je u pitanje njegovu sposobnost za obavljanje funkcije za koju se kandiduje, što mu je i oduzelo nekoliko hiljada glasova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Imajući u vidu da je njegov protivnik istinska medijska zvezda, utoliko je situacija po Fetermana bila teža. Pored toga, kandidat demokrata kampanju je vodio u šortsu, pantalonama i dukserici, a više puta je istakao da ima samo jedno odelo koje i ne nosi.

Uz sve ove poteškoće, on je uspeo da pobedi čuvenog doktora Oza – uzdanicu republikanaca i miljenika Donalda Trampa.

Pobedu na izborima čestitao mu je i Džozef Bajden.

Sva dešavanja iz Amerike pratite u našem blogu uživo

BONUS VIDEO Izjave Trampa i Bajdena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar