Foto: Irina Rybakova/Press service of the Ukrainian Ground Forces/Handout via REUTERS ; REUTERS/Kai Pfaffenbach

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi dirljivi trenutak kada se 12-godišnji ukrajinski dečak ponovo ujedinio sa svojom majkom koja je putovala više od 9.000 km da bi ga videla nakon što ih je razdvojio rat.

Dečak, koji je nazvan samo kao Aleksandar, živi u Kordobi, u Španiji, sa svojom tetkom i španskim učiteljem, od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Od tada nije video svoju majku jer je ona ostala u Ukrajini zajedno sa drugim odraslim sinom.

Na snimku se vidi trenutak kada ga je majka, koja nije imenovana, iznenadila nakon treninga na sportskom terenu.

Vidi se kako ide ka njemu raširenih ruku i na trenutak se čini da ne veruje svojim očima. Onda iznenada, požuri i čvrsto je zagrli.

Navodno je rekao: „Ne verujem, to je san“.

Ljudi koji snimaju ostaju na distanci i daju im taj prostor, ali se mogu čuti kako aplaudiraju i navijaju pri pogledu na ponovno ujedinjenje majke i sina.

Horhe Ernandes, predsednik CD Huanin i Dijego, gde Aleksandar igra fudbal, rekao je lokalnim medijima da Oleksandrova tetka godinama živi u Španiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Govoreći o majčinom putovanju da vidi sina, on je dodao: „Bilo je to trodnevno putovanje kombijem i više od oko 9.000 km od poljske granice“.

Fudbalski klub CD Huanin i Diego je u saopštenju naveo: „Naše dete fudbaler Aleksandar dobio je božićni poklon koji je tražio toliko meseci – svoju majku“.

„Razdvojeni ratom i nakon teškog puta, došlo je do ponovnog okupljanja. Slike koje nas čine da cenimo ono što je zaista važno“, navodi se.

U martu je jedanaestogodišnji dečak sam prešao 600 milja od jugoistočne Ukrajine do slovačke granice, a sada se ponovo sreo sa svojim majkom posle devet meseci.

BONUS VIDEO: Soba za mučenje u Hersonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar