Pompezno su napustili kraljevsku porodicu, u međuvremenu imali nekoliko javnih ispovesti, otkrili najmračnije tajne i uništili odnose sa gotovo svim članovima porodice, a sada je situacija za princa Harija i Megan Markl postala još komplikovanija. Njihov PR nedavno je saopštio da su doživeli katastrofalnu jurnjavu sa paparacima, pri čemu je došlo do nekoliko sudara. Demanti ovih navoda stigao je direktno od policije Njujorka, koja odlučno negira da je omraženi prinčevski par bio životno ugrožen, kao i da je došlo do sudara.

Princ Hari, njegova supruga Megan i njena majka bili su umešani u „skoro katastrofalnu“ jurnjavu automobilima, nakon što su otkrili da ih prate paparaci, naveo je portparol princa Harija, vojvode od Saseksa.

„Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je višestrukim bliskim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije“, dodao je portparol.

Foto: BeautifulSignatureIG / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dvoje zaposlenih u obezbeđenju para takođe opisuje incident kao haotičan, jer, kako kažu, paparaci su bili u raznim vozilima, uključujući automobile, skutere, mopede i električne bicikle. Oni su čak naveli da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa morali da zamene automobile tokom potere.

Šef privatnog obezbeđenja Megan i Harija – Tomas Buda, rekao je da je potera, koja je trajala 90 minuta, počela onog trenutka kada su Hari i Megan napustili dvoranu Zigfeld, u kojoj se održavala ceremonija dodele nagrada u Njujorku.

„Želeći da saznaju gde par boravi tokom svoje njujorške posete, paparaci su jurcali kolima, prolazili kroz crvena svetla dok su pešaci prelazili ulicu, čak su vozili i u suprotnom smeru“, rekao je Buda.

Foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Član obezbeđenja Kris Sančez takođe je potvrdio da je situacija bila alarmantna.

„Nikad nisam video niti doživeo ovako nešto. Bilo je haotično. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su bili ugroženi. Strašno je što su i obični građani bili u opasnosti. Moglo je da bude fatalno“, rekao je on.

Nakon te igre mačke i miša, obezbeđenje je uspelo da odvede par na sigurno, nakon čega ih je taksi vozilo odvezlo u policijsku stanicu. Međutim, fotografi navodno ni tada nisu odustajali.

Foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Taksista, Sukram Sing, za CNN je rekao da od kako radi, nije imao slično iskustvo.

„Vozim od 2018. godine i ovo je prvi put da sam video ovako nešto. Druge poznate ličnosti nikada nisu privukle toliku pažnju paparaca“, rekao je on.

Sing se prisetio da su, nakon što su vojvoda i vojvotkinja ušli u njegov taksi, i pre nego što su mu rekli gde idu, blicevi sa fotoaparta sevali iz svih pravaca.

„U jednom trenutku obezbeđenje koje je bilo sa njima u taksiju, izašlo je kako bi reklo paparacima da se pomere. Nisam osećao nikakvu opasnost, ali vojvoda i vojvotkinja su izgledali veoma nervozno“, kazao je Sin.

Posle deset minuta vožnje, Sing je ostavio Harija i Megan u policijskoj stanici na Menhetnu. Kako je rekao, dali su mu 50 dolara, iako je cena vožnje bila 17,50 dolara.

„Bez velike pompe“

Međutim, sasvim drugačije saopštenje stiže iz njujorške policija, kojoj je incident i prijavljen. Policija je potvrdila navode para i obezbeđenja, ali odlučno negirala da je bilo ko bio ugrožen.

Foto: Selcuk Acar / AFP / Profimedia

Kako su naveli, policija je „pomogla privatnom obezbeđenju u zaštiti vojvode i vojvotkinje od Saseksa jer su brojni fotografi otežavali prevoz para do njihovog odredišta“.

Džulijan Filips, zamenik komesara njujorške policije, rekao je kako nije bilo prijavljenih „sudara, povreda ili hapšenja“.

Nakon incidenta, portparol para apelovao je na medije da ne objavljuju slike „jurnjave vojvode i vojvotkinje od Saseksa“, jer „biti javna ličnost dolazi sa nivoom interesovanja javnosti, ali to nikada ne bi trebalo da bude po cenu nečije bezbednosti“.

Kralj Čarls, Princ Vilijam Foto: Hannah Mckay/Pool Photo via AP

Kada je reč o reakciji iz Velike Britanije, portparoli kralja Čarlsa i princa Vilijama saopštili su za CNN da neće komentarisati incident.

Njujorški gradonačelnik osudio taj „nepromišljeni“ potez

Gradonačelnik Erik Adams saopštio je da osuđuje taj potez paparaca, smatrajući ga „nepromišljenim i neodgovornim“.

„Ni u jednom trenutku ne sme da se jurca ulicama, jer je ovo gusto naseljen grad. Razumem da paparaci žele da dobiju pravi snimak i da naprave priču, ali javna bezbednost uvek mora da bude na prvom mestu“, rekao je Adams novinarima.

Sličnost sa princezom Dajanom

Vojvoda od Saseksa javno je govorio o bezbednosti svoje porodice, često ističući paralele između tretmana koji ima njegova supruga i tretmana koje je imala njegova majka Dajana.

Princeza Dajana
Princeza Dajana Foto:EPA/GERRY PENNY

Pokojna princeza od Velsa poginula je 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

O svojoj dugoj borbi sa paparacima, Hari je pričao u dokumentarnoj seriji na Netfliksu.

Pročitajte još:

„Dok je moja majka bila živa, to je bilo fizičko uznemiravanje – kamere uperene u lice i konstantno praćenje“, rekao je on tada.

„Paparaci i dalje maltretiraju ljude, ali to uznemiravanje se sada prelilo i na (društvene) mreže. Čim se objave fotografije dolazi do uznemiravanja. Videti da još jedna žena u mom životu, koju izuzetno volim, prolazi kroz to ludilo – to je teško“, ispričao je vojvoda od Saseksa.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar