Foto:George Rogers/WPA-Pool/SIPA; /profimedia; BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia;CHELSY DAVY, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Javnost je možda i zaboravila na nesuđenu "princezu" Čelsi Dejvi - bivšu devojku princa Harija, koja je bila centar pažnje u godinama pre Megan Markl. Par je raskinuo ubrzo posle venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton, a njihovu vezu intenzivno su pratili svi svetski mediji. To je, između ostalog, i jedan od razloga prekida te veze, bar tako tvrdi vojvoda od Saseksa.

Naime, Hari je okrivio nekoliko britanskih medija kao glavne krivce za prekid njegove dugogodišnje veze sa bogatom biznismenkom.

Kako piše CNN, Hari je tvrdio da je Dejvi odlučila da „kraljevski život nije za nju“ nakon konstantnog medijskog uznemiravanja.

Britanski tabloid Dejli Miror izvinio se pre nekoliko dana jer je nezakonito prikupljao informacije o princu Hariju, koji je na sudu dobio parnicu, jer mu je izdavač hakovao telefon.

Izdavač tabloida je podnetim dokumentima osporio tvrdnje o prisluškivanju princa Harija i još tri poznate ličnosti i naveo da oštećeni nisu podneli tužbe na vreme.

Međutim, u tim dokumentima se navodi da postoje i „određeni dokazi o drugom tipu nezakonitog prikupljanja informacija“ – novinari su rezervisali hotel u na ostrvu na obali Mozambika, gde su Hari i Dejvi letovali.

Međutim, advokati su naveli da podaci o telefonskim pozivima pokazuju da je Dejvi bila „glavna meta“ prisluškivanja razgovora u periodu između 2007. i 2009. godine.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES, Promo

„Čelsi je bila uznemirena, pa je sve ovo izazivalo veliku količinu paranoje. U ceo taj haos bili su uključeni svi članovi njene porodice“, rekli su advokati.

Prema rečima advokata, istraga će verovatno pokazati prisluškivanje princa sa gotovo 30 ljudi sa kojima je on imao bliske odnose.

Foto:Tanjug/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Očekuje se da će Hari svedočiti u junu, što će biti prvi put da visoki član kraljevske porodice bude svedok na nekom suđenju.

Takođe, Hari je u sudskim dokumentima optužio medije da su još dok je bio mali stvorili narativ u kome je prikazivan kao „debeo“, „varalica“ i „maloletna pijanica“.

Pročitajte još:

Njegove tužbe mogle bi dodatno da pokvare porodične odnose koji su zategnuti otkako su Hari i njegova supruga Megan napustili kraljevski život 2020. i preselili se u SAD nakon što su se žalili na rasističke stavove britanske štampe.

Britanski voditelj Pirs Morgan, negirao je sve optužbe o prisluškivanju, u vreme kada je on bio urednik Dejli Mirora, od 1995. do 2004. godine.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar