Crni panter Foto:EPA/PEP MORELL

Ceo Apatin je u panici od kada je u javnosti odjeknula vest da je u obližnjem selu Sonta viđena divlja zverka - crni panter. Kako se ovaj grad nalazi uz granicu sa Hrvatskom, i tamošnje stanovništvo je uznemireno. Međutim, iz zagrebačkog zoološkog vrta tvrde da nema mesta panici, jer kako kažu - ova životinjska vrsta ni ne postoji.

Navode da se njima najčešće nazivaju jaguari sa naglašenom crnom pigmentacijom, piše Dnevnik.hr.

„Teško da će jaguar da luta ovim područjem“, navode iz zoološkog vrta.

Takođe, u upravi Osiječko-baranjske policije tvrde da nisu dobili nikakve zvanične informacije. Da li je velika mačka nečiji ljubimac – nije poznato.

Pročitajte još:

Sa druge strane, meštani Sonte kod Apatina preduzimaju određene mere opreza nakon što su iz JP „Vojvodina šume“ izdali saopštenje kojim upozoravaju na ovu opasnu životinju.

Meštanin Sonte Ivan Tarbuk koji u ovom podunavskom selu živi više od pola veka, rekao je za Nova.rs da je „vrag odneo šalu“, te da nije na odmet da se naoruža motkama.

„Moram priznati da nisam verovao kada mi je košinica rekla šta pišu novinari. Pomislio sam, neko je napravio dobru šalu. Međutim, kada su ovi naši iz „Vojvodina šume“ objavili da budemo na oprezu, rekao sam ženi daj one motke što tresemo šljive, nek nam budu uvek ispred kuće. Žena i ja živimo sami, ne daj Bože da nas napadne, pa niko nas ne bi pronašao. Mada, kaže komšija Jova da panter neće na ljude, nego da juri kokoške, ali, ko će ga znati“, rekao je ovaj meštanin.

BONUS VIDEO Apokalipsa insekata koju ćete osetiti u svom novčaniku: Počinje šesto globalno izumiranje životinja