Nestala podmornica Foto: OceanGate Expeditions via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ćerka francuskog istraživača Pol-Anrija Nargeoleta, za koga se veruje da je poginuo u tragediji podmornice Titanik, rekla je da još uvek gaji nadu u njegovo spasavanje neposredno pre nego što su delovi podmornice pronađeni na dnu Atlantskog okeana.

Gospodin Nargeolet, zajedno sa izvršnim direktorom i osnivačem Oušen Gejta Stoktonom Rašom, i Britancem Hamišem Hardingom, i ocem i sinom Šahzadom i Sulemanom Davudom, odmah je ubijen kada je podmornica Titan implodirala.

Nade o spasavanju petorice muškaraca visile su o koncu sve dok ih u četvrtak popodne nije potpuno razbila američka obalska straža, koja je otkrila da se „polje krhotina“ nalazi u blizini pramca Titanika.

Pre sumornog otkrića, Sidonie Nargeolet (39) rekla je u televizijskom intervjuu: „Stvarno se nadam da će ih sve pronaći bezbedne. Mislim da moramo da verujemo u ono što rade i da budemo samouvereni“, rekla je ona u svom rodnom gradu La Masani u Andori.

Prethodno je rekla: „Ako ih ne pronađu, biće veoma tužno za nas jer ga više nećemo videti. Najviše je voleo da bude u podmornici, (blizu) Titanika. On je tamo gde je zaista voleo da bude. Više bih voleo da (umre) na mestu gde je veoma srećan.“

PROČITAJTE JOŠ:

Gospodin Nargeolet, koji je proveo više od 20 godina u francuskoj mornarici, vodio je nekoliko ekspedicija do čuvenog broda i bio je prva osoba koja je iz njega izvukla srebrnu ploču, tokom svog prvog ronjenja 1987. godine.

Sada je počast putnicima odao operater Oušen Gejt Ekpedition, koji je rekao: „Ovo je izuzetno tužan trenutak za naše posvećene zaposlene koji su iscrpljeni i duboko tuguju zbog ovog gubitka. Cela porodica Oušen Gejta je duboko zahvalna za bezbroj muškaraca i žena iz više organizacija međunarodne zajednice koji su ubrzali širok spektar resursa i koji su toliko radili na ovoj misiji“.

Međutim, pitanja u vezi sa bezbednosnim propisima, između ostalog, ostaju bez odgovora.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar