Foto: Handout / AFP / Profimedia, GAVRIIL GRIGOROV / AFP / Profimedia

Vođa paravojne formacije Vagner Jevgenij Prigožin rekao je da su članovi njegove grupe, koji su pokrenuli oružanu pobunu, "spremni da umru". On je ujedno i odgovorio Vladimiru Putinu koji je njegove postupke nazvao izdajom, rekavši da je on patriota.

U nizu audio poruka, vođa plaćeničkih vojnika obećao je da će srušiti rusko vojno rukovodstvo.

„Svi smo spremni da umremo. Svih 25.000, a onda još 25.000. Umiremo za ruski narod. Mi spasavamo Rusiju“, rekao je Prigožin.

Telegram grupa povezana s grupom Vagner reagovala je i na Putinov govor u kojem je predsednik Prigožina nazvao „izdajnikom“ i obećao da će odgovor Rusije biti „žestok“. Oni su njegov govor ocenili kao „pogrešan potez“.

„Utoliko gore za njega. Uskoro ćemo imati novog predsednika“, navedeno je u objavi Telegram kanala koji se povezuje sa Vagnerom.

Pročitajte još...

Ruski šefovi ukrajinskih regiona koje je okupirala Moskva, podržali su predsednika Putina dok se Rusija suočava sa pobunom.

„Hersonska oblast i narod Hersona u potpunosti podržavaju našeg predsednika“, napisao je u Telegramu šef ukrajinske južne Hersonske oblasti kojeg je postavila Rusija.

Šef dela regiona Zaporožja koji kontroliše Moskva Jevgenij Balicki, koga je imenovao Kremlj, rekao je da je ta teritorija „sa predsednikom“.

Foto: Video Obtained by REUTERS

Prigožin: Mi smo patriote, Putin je pogrešio!

U najnovijoj poruci objavljenoj na Telegramu, Prigožin je naveo da je Putin pogrešio kada ga je nazvao izdajnikom.

„Niko se neće predati na zahtev predsednika… Ne želimo da zemlja nastavi da živi u korupciji i lažima. Mi smo patriote, a oni koji su protiv nas su oni koji su se okupili oko kopilana“, zaključio je Prigožin.

Sva dešavanja iz Rusije možete pratiti u našem blogu uživo

BONUS VIDEO Putin u iznenadnoj poseti frontu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare