Foto: Piscatiquis Country Sheriff's Office

Na društvenim mrežama se pojavio snimak, na kojem se vidi trenutak kada su američki policajci uklonili trojicu Britanaca iz aviona iz Meksika za Mančester nakon što je avion bio prinuđen da neplanirano sleti zbog njihovog navodnog ometanja.

Šest naoružanih policajaca ukrcalo se na let TUI iz Kankuna nekoliko trenutaka nakon što je prinudno sleteo na međunarodni aerodrom Bangor, u državi Mejn, u ponedeljak uveče nakon što je potvrđeno da su muškarci verbalno i fizički zlostavljali putnike i posadu.

Na video snimku, koji je snimio putnik, prvi čovek, noseći crni držač i crvenu plastičnu kesu, ide prolazom smejući se dok ga policija ispraća, a prati ga njegov prijatelj, koji se gura pored policajca.

Foto: Piscatiquis Country Sheriff’s Office

Njih dvojica se zatim upliću u verbalnu svađu sa ostalima, pri čemu je jedan vikao: ‘Silazi.’ Jedan od muškaraca odgovara vičući: ‘Je**o.’ Treći muškarac obučen u crno tiho izlazi iz aviona, a prati ga američka policija.

Američki tužioci su otkrili da su dvojica muškaraca uhapšena i identifikovali su ih kao – Entonija Džozefa Džejmsa Kirbija i Dejmijena Džejka Marfija, obojica 36, iz Mančestera.

Kirbi i Marfi optuženi su za federalne prekršaje i mogli bi se suočiti sa 20 godina zatvora ako budu osuđeni. Treći čovek, koji nije imenovan, nije optužen.

Prema FBI, njihovo ponašanje je eskaliralo kako je avion leteo iznad američkog vazdušnog prostora.

Kabinsko osoblje je muškarcima odbilo da da alkohol, ali se navodi da je jedan iz svog ručnog prtljaga uzeo flašu kako bi mogli da nastave da piju.

Foto: Piscatiquis Country Sheriff’s Office

Oni su takođe optuženi da su navodno davali rasističke opaske o osoblju i putnicima dok su snimali interakcije i napali službenicu koja je pokušala da ih smiri.

Nekoliko trenutaka nakon što se avion neočekivano zaustavio, jedan od uhapšenih muškaraca optužen je da se tukao sa putnikom.

Jedan turista, koji je bio u avionu, rekao je: „U avionu je bio potpuni haos ubrzo nakon što je poleteo. Bilo je očigledno da su ovi momci bili pijani i da traže nevolje.Kada je avion sleteo u Mejn, jedan od muškaraca je udario drugog putnika po licu i vrisnuo: ‘Ti debela ku*va'“.

PROČITAJTE JOŠ:

On je dodao: „Ovi ljudi nisu marili ni za koga, psovali su pred mladim porodicama i bili su totalna sramota. To je uništilo ono što je bio lep odmor za mnoge ljude, ali smo bili oduševljeni kada ih je američka policija izbacila iz aviona. Nadam se da će dobiti ono što zaslužuju“.

Kirbi i Marfi optuženi su po jednoj tački za ometanje letačke posade i napad. Optužbe su bile pod posebnom jurisdikcijom za avione u SAD.

Oni su se prvi put pojavili na saveznom sudu u Bangoru u utorak i suočavaju se sa 20 godina zatvora i novčanom kaznom od više od 200.000 funti ako budu proglašeni krivima.

Obojici je određen pritvor nakon što se sudija dogovorio sa kancelarijom američkog tužioca u Mejnu da budu zadržani u pritvoru dok se njihovi slučajevi ne reše jer obojica žive van zemlje.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu