Donald Tramp, Melanija Tramp i Baron Tramp Foto:Lev Radin / Zuma Press / Profimedi

Bivša nastavnica društvenih nauka u Čikagu koja je uhapšena jer je pretila da će pucati na bivšeg predsednika Donalda Trampa i njegovog sina Barona i to „pravo u lice“, navodno je takođe uhodila Trampovog najmlađeg sina u njegovoj srednjoj školi na Floridi.

Trejsi Mari Fiorenca (41) otputovala je u Vest Palm Bič u martu i počela da postavlja pitanja o bivšem prvom sinu ispred elitne Oksbridž akademije, pokazuju policijski zapisi do kojih je došao Čikago Tribjun.

Čuvar koji ju je primetio u školi pozvao je policiju 7. marta, rekavši policajcima da je ona „poznata progoniteljka jednog učenika visokog profila“.

Ali kada su policajci stigli na lice mesta, Fiorenca je tvrdila da je samo pokušavala da razgovara sa direktorom škole jer je „sprovela sopstvenu istragu“ o tome da li je Baron Tramp bio u školi.

Nastavnica je na kraju puštena uz upozorenje i zamoljena da napusti školske prostorije.

Samo nekoliko sati kasnije, agenti Tajne službe su je pronašli na obližnjoj benzinskoj pumpi i odvezli je nazad u hotel.

Ona je ranije uznemiravala ljude na Akademiji Oksbridž, uputivši nekoliko poziva u oktobru tvrdeći da školski zvaničnici „ne poštuju protokol“, primetile su vlasti.

Do maja, Fiorenca je poslala imejl direktoru škole rekavši: „Reći ću da ću pucati Donaldu Trampu starijem i Baronu Trampu pravo u lice u svakoj prilici!“

Nakon toga je 5. juna poslala drugi mejl u kojem je rekla da će pucati u Baronovu glavu,, prema izjavi pod zakletvom koju je podneo agent američke tajne službe.

Američka tajna služba kontaktirala je Fiorencu kasnije tog meseca kako bi dogovorila sastanak u njenoj terenskoj kancelariji u Čikagu, a kada su dobili mejlove, ona je priznala da ih je poslala iz svog doma u Plejnfildu, u Ilionoisu, navodi se u žalbi.

Donald Tramp Foto:Tanjug/(AP Photo/Alex Brandon

Istraga koja je usledila pokazala je da je Fiorenca pokušavala da „dopre do ljudi koji su radili u Beloj kući“ pod Trampom počevši od 2018. godine, a druga prepiska vladinih zvaničnika i poznatih ličnosti tvrdila je da su je napali „loši glumci“, tvrde tužioci.

Takođe je navodno tvrdila da je Donald Tramp vođa pedofilskog lanca i da je savezna vlada pratila njene bivše učenike u Čikagu i koristila ih za „seksualnu stimulaciju na daljinu“.

Zaista, njen javni Fejsubk profil sadrži nekoliko postova protiv Trampa i teorija zavere o elitnim pedofilskim krugovima u Holivudu.

Na nekima se vidi i kako je Tramp obešen o drvo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovde su pretnje izuzetno nasilne prirode“, rekao je federalni tužilac Adam Rozenblom na sudskom saslušanju u sredu, tvrdeći da će ona biti zadržana bez kaucije.

On je priznao da su problemi mentalnog zdravlja možda u igri, ali je rekao da zajednica možda neće biti bezbedna ako ona bude puštena na slobodu.

Njen advokat imenovan od suda takođe je tvrdio: „Ne postoji ništa što ukazuje na to da je ona zapravo agresivna osoba“.

On je dodao da je Fiorenca rekla da „psihotronično oružje komunicira direktno u njenu glavu, a ona samo pokušava da to zaustavi“.

„Ona se zapravo nikada ne bi približila Baronu Trampu jer ga se plaši“, tvrdi advokat. „Ovo je sve malo otkačeno, ali ne govori da je ona opasna.“

Federalni sudija je na kraju naredio da Fiorenca ostane u pritvoru u Ilinoisu do transfera u južni okrug Floride. Preti joj pet godina zatvora ako bude osuđena.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar