Foto: Shutterstock

Uobičajeno je u ovo doba godine u Splitu pisati o najezdi komaraca, ali stanovnici Mejaša poslednjih dana muku muče sa - skakavcima! Fotografije skakavaca u pomenutom mestu, osvanule su na društvenim mrežama. Njih je podelila jedna Hrvatica, tražeći pomoć je su kako kaže, skakavci svuda.

„Našla sam ih na balkonu i kod ulaznih vrata pre 15 do 20 dana. Ogromni su, divovski. Sve smo prijavili“, navodi ona.

Više stanovnika Kile okupljenih u Fejsbuk grupu „Kilavci“ slali su fotografije skakavaca iz svojih stanova ili sa ulaznih vrata s komentarima:

„Katastrofa, kod mene je zatvoreno sve ima nedelju dana“, „XXL skakavac“, „Ne samo u autu da ih nalazim, već i po stanu“, „Ne može da se uđe kroz ulazna vrata zgrade koliko ih je“, navodi se, prenosi Slobodna Dalmacija.

Predsednik kotara (upravna jedinica u Hrvatskoj koja je manja od županije, a veća od opštine) Toni Piplica je potvrdio i na Fejsbuk profilu javno podelio negativni odgovor iz Grada o dezinsekciji.

„S obzirom da Grad Split nema ugovorenu dezinsekciju skakavaca nismo u mogućnosti da vam pomognemo“, navodi se.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Kotara kažu kako će cenu dezinsekcije dogovoriti sa firmom Cian.

„Ove godine smo primetili nešto veći broj poziva građana vezano za navedenu temu, ali daleko je to od alarmantnog stanja. Pričinjavaju štetu u poljoprivredi, ali u urbanim sredinama nisu štetni za ljude i kućne ljubimce.

Što se tiče cena, cene se definišu s obzirom na površinu, na osnovu dogovora sa kupcem“, pojasnio je Hrvoje Grgić, direktor službe sanitarne zaštite, zaštite bilja i veterine Cian-a za Slobodnu Dalmaciju.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar