Ukrajina
Ukrajina Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/REUTERS/Carlos Barria

Pucnji i detonacije tokom čitavog dana odjekivali su regionom Donbasa u Ukrajini. Dok separatisti iz samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike tvrde da ukrajinske snage konstantno granatiraju to područje, Ukrajina je jasna - separatisti otvaraju vatru na vojsku. Na kraju još jednog napornog dana u Ukrajini, donosimo pet najupečatljivijih fotografija koje prikazuju kako izgleda život na istoku te zemlje.

Ukrajinka sa medvedićem

Pripadnica ukrajinske vojske drži plišanog medveda tokom nastupa Larise Borisenko, pevačice koja je nastupila za vojnike 34. bataljona, u istočnoj Ukrajini.

Borisenko je održala mini koncert za pripadnike snaga odbrane, dok je u susednoj oblasti prijavljen napad od strane narodne milicije Donjecka.

Ukrajina Foto: AP Photo/Vadim Ghirda

Na nišanu

Rezervisti ukrajinske Teritorijalne odbrane prisustvovali su vojnoj vežbi u blizini Kijeva, usred eskalacije na granici Ukrajine i Rusije. Prema istraživanju Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju (KIIS), 50,2 odsto Ukrajinaca je reklo da bi pružilo otpor u slučaju ruske vojne intervencije u njihovom gradu, mestu ili selu. Dobar deo rezervista čine žene.

Ukrajina vezba
Ukrajina vežba žene Foto:EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Sunčanje u Kijevu

Dok granatiranje i napadi traju u regionu Donbasa, u Kijevu je situacija sasvim drugačija. Stariji bračni par iskoristio je lepo vreme za sunčanje i opuštanje.

Ukrajina
Ukrajina Kijev Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Nije medvedić jedini

Pored mlade Ukrajinke sa medvedićem u rukama, prizor muškarca koji čisti trotoar pored velike gumene patike zabeležen je  na istoku Ukrajine. Međutim, reč je o oblasti do koje sukob nije stigao, pa građani i dalje žive u miru.

Ukrajina Dnipro Foto:REUTERS/Carlos Barria

Znakovi kraj puta

Kartonski isečak žene postavljen je pored puta u blizini Caričanke u istočnoj Ukrajini. Fotografija je kreirana istog dana kada je zabeležen najveći broj kršenja primirja u Donbasu.

Ukrajina saobraćajni znak Foto:REUTERS/Carlos Barria

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti uživo na Nova.rs.

BONUS VIDEO Život u Ukrajini: Prijatelji su zabrinuti, zovu me svaki dan

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar