Emanuel Žiofre i Jelena Begović Foto:TANJUG/ Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija/ Siniša Dugonjić

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre izjavio je danas na sastanku sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelenom Begović da želi kreiranje drugačije slike Srbije u Evropi, da se ona ne vezuje za krize, već da postane vidljiva kada su u pitanju napori na razvoju nauke.

„Želimo da radimo na tom polju sa Srbijom kao što je slučaj i sa ostalim delatnostima“, rekao je Žiofre i dodao da su za EU ključna tema inovacije i ekonomski izazovi koji je prate, saopštilo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Begović i Žiofre su istakli značaj mnogih projekata, među kojima je SAIGE projekat, čiji je cilj da poboljša relevantnost i izvrsnost naučnih istraživanja, i da unapredi inovativno preduzetništvo i pristup izvorima finansiranja za rast kompanija, kako bi one doprinele rastu i konkurentnosti srpske ekonomije, navedeno je.

Begović je rekla da je sadašnji trenutak odličan za razvoj nauke i inovacija u Srbiji i ukazala da se zalaže za bolji položaj istraživača i naučnika u zemlji budući da i sama dolazi iz te oblasti, istaknuto je u saopštenju.

BONUS VIDEO: Zašto naučnici napuštaju zemlju i šta država radi da ih zadrži

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar