Aleksandar Vučić, Vladimir Zelenski Foto: Twitter/ Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost Srbiji na finansijskoj i humanitarnoj podršci koju pruža njegovoj zemlji, u objavi preko mreže X posle današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama samita Evropske političke zajednice koji se održava u Londonu.

„Tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarali smo o bezbednosnim pitanjima i razvoju bilateralnih odnosa. Zahvalan sam Srbiji na učešću na prvom Globalnom mirovnom samitu i na njenom odobrenju zajedničke deklaracije“, napisao je Zelenski na mreži X uz fotografiju kako se rukuje sa Vučićem.

„Cenimo finansijsku i humanitarnu pomoć koju (Srbija) pruža našoj zemlji“, dodao je Zelenski.

Vučić, koji danas učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice u palati Blenem u Vudstoku nadomak Londona, rekao je novinarima iz Srbije da je imao „korektan sastanak“ s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, „o svim bilateralnim pitanjima i o političkoj situaciji“, prenela je Beta.

Podsetimo, mirovni samit o Ukrajini održan je seredinom juna u Švajcarskoj. Na kraju samita usvojena je deklaracija čiju finalnu verziju je potpisalo 78 zemalja, uključujući Srbiju, koju je tada predstavljao ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare