Jorgovanka Tabaković Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Ćerka Jorgovanke Tabaković, koja je u javnosti već poznata po skandalu jer je odlučila da rezultati analize novosadske česmovače sa crvima više neće biti javni, ne samo da je nepotistički, nego je i protivpravno postavljena za direktorku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, budući da nema osnovne kvalifikacije koje zahteva Statut ove institucije, navodi poslanik Stranke slobode i pravde u Skupštini AP Vojvodine Milan Vasiljević.

Poslanik SSP-a navodi i da Statut u članu 17. predviđa da direktor Instituta mora biti lekar specijalista iz oblasti delatnosti Instituta i da je doktor nauka, ili da je visoke pravničke ili ekonomske struke sa završenom edukacijom iz oblasti zdravstvenog menadžmenta.

„Zubarka Milena Tabaković to svakako nije. Zahtevamo od predsednice Maje Gojković i Vlade APV hitnu smenu nepotistički i protivpravno postavljene ćerke Jorgovanke Tabaković, koja je u svom kratkom, ali skandaloznom mandatu uspela da analize vode proglasi tajnom, uprkos činjenici da je ta informacija od javnog značaja i tiče se života i zdravlja ljudi“, ističe Vasiljević.

On je rekao i da predsednica vlade Vojvodine Maja Gojković ili „beskrupulozno gazi zakon“ ili „neko drugi odlučuje umesto nje, jer ona kao pravnica ne bi smela da dozvoli da se na tako bitnu funkciju imenuje osoba koja ne ispunjava osnovne uslove“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare