Aleksandar Vučić i Rade Basta Foto:Dragan Mujan/Nova.rs Zoran Vujasinović/Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta reagovao je na nasilje koje se desilo tokom jučerašnjeg protesta iza kojih stoje pripadnici Narodnih patrola i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uhapsi odgovorne nazivajući ih "bagrom".

„Predsedniče Vučiću, hapsi bagru koja tuče narod na protestima i novinare. Građanski rat ne treba, dovoljno problema imamo. Živela Srbija“, napisao je Basta na Tviteru.

Iako su neki ovaj tvit dočekali pozitivnim komentarima, jer je Bastin glas jedini iz Vlade Srbije, koji „iskače“ povremenim kritikama na rad vlasti, mnogi korisnici ove mreže pitali su ga i zašto se ovim povodom obraća Vučiću, a ne policiji.

Basta je ranije bio na meti kritika samog Vučića, kada je ministar privrede pozvao Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji.

Vučić je tada rekao da se Srbiji ne žuri sa sankcijama Rusiji.

„Osim ako Rade Basta ne misli drugačije. A i ako misli drugačije, on će sad da okači Rade Basta novi Zoran Đinšić i eto to vam je to. Da stekne popularnost na taj način. Dobro ti ide Rade… A i namiguje čovek, kralj, ide mu sve. Postao zvezda. Suprotstaviš se prededniku Vlade i postaneš zvezda. Rade posle toga daje izjave, čim ja završim“.

BONUS VIDEO: Basta nastavlja da buši Vladu…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar