„Moj advokat, uprkos mojoj izričitoj zabrani, dao je mojoj ženi instrukcije za plaćanje i ona je onda platila. Protiv moje volje“, rekao za Danas vlasnik Informera, Dragan J. Vučićević.

„To je istina. A istina vas, znam, ne interesuje previše. Svejedno ćete opet napisati ono što ste unapred smislili, neku novu hejtersku pljuvačinu. Samo napred, Katarina. Želim vam sve najbolje“, poručio je Vučićević novinarki Danasa, nakon izlaska iz zatvora.

Pročitajte još...

Podsetimo, u ponedeljak je vlasnik “Informera” Dragan J. Vučićević ispraćen u zatvor na šest meseci, ali ga već danas izašao. U ovih 48 sati stala je iskrena briga predsednika države Aleksandra Vučića i njegova ponuda da plati Vučićevićevu kaznu, zatim pokretanje peticije da se dekriminalizuje uvreda iza kojeg je stao celi SNS, onda je Vučićević štrajkovao glađu (celih 24 sata, pod uslovom da je ta informacija uopšte tačna), da bi jutros njegova supruga uplatila kaznu. Tako je završena još jedna predstava za javnost, kojom su vlast i njoj bliski urednik zamajavali građane i izigrali državu.

Drugom osnovnom sudu u Beogradu uplaćena je kazna na ime glavnog i odgovornog urednika „Informera“ Dragana J. Vučićevića, te su se time stekli uslovi da on izađe iz zatvora gde je nedavno otišao. Ova informacija za Nova.rs potvrđena je u Drugom osnovnom sudu.

Sud je, kako je rečno portalu Nova.rs, kada je to utvrdio, doneo rešenje kojim se obustavlja izvršenje kazne zatvora u trajanju od šest meseci.

Kako navode, to rešenje je ekspedovano strankama.

„Na to rešenje je dozvoljena žalba u roku od tri dana, ali sama žalba ne odlaže njegovo izvršenje. Kad stranke prime to rešenje, Dragan J. Vučićević može da bude pušten na slobodu“, rečeno je za naš portal u Drugom osnovnom sudu.

Podsećamo, Dragan J. Vučićević je pravosnažno osuđen da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Međutim, on je odlučio da, umesto da plati novčanu kaznu, ode na izdržavanje zatvorske kazne, da bi, kako je govorio, ukazao na „potrebu dekriminalizacije slobode govora“. Vučićević je na izdržavanje zatvorske kazne otišao u ponedeljak.

BONUS VIDEO: Scene ispred zatvora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare