Uplaćena je novčana kazna za Dragana J. Vučićevića, a Sud je, kada je to utvrdio, doneo rešenje kojim se obustavlja izvršenje kazne zatvora u trajanju od šest meseci, rekli su za Nova.rs u Drugom osnovnom sudu.

Kako navode, to rešenje je ekspedovano strankama.

„Na to rešenje je dozvoljena žalba u roku od tri dana, ali sama žalba ne odlaže njegovo izvršenje. Kad stranke prime to rešenje, Dragan J. Vučićević može da bude pušten na slobodu“, rečeno je za naš portal u Drugom osnovnom sudu.

Pročitajte još...

Podsećamo, Dragan J. Vučićević je pravosnažno osuđen da plati novčanu kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda koje je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Međutim, on je odlučio da, umesto da plati novčanu kaznu, ode na izdržavanje zatvorske kazne, da bi, kako je govorio, ukazao na „potrebu dekriminalizacije slobode govora“. Vučićević je na izdržavanje zatvorske kazne otišao u ponedeljak.

Mediji su juče preneli da je Vučićević juče počeo da štrajkuje glađu i najavio da će tako biti do ispunjenja njegovih zahteva – da se obavi revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda. On je to najavio kada se javio na odsluženje zatvorske kazne.

BONUS VIDEO Ispraćaj Dragana J Vučićevića u zatvor. Kome treba izmišljena tema? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar