Gabrijel Eskobar, Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Vučić je rekao da sa predstavnikom SAD imao važan razgovor.

„Važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz insistiranje na punoj primeni do sada postignutih sporazuma, kao i međunarodnog prava. Srbija, kao ozbiljna, pouzdana i odgovorna zemlja, nastavlja borbu za očuvanje svog naroda i zemlje ulažući maksimalne napore u cilju očuvanja mira, stabilnosti i napretka celog regiona“, napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Pročitajte još...

Podsetimo, specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je prethodne noći da bi rok koji je Vlada Kosova odredila za pregistraciju vozila na RKS tablice trebalo da bude produžen za deset meseci i da bi bilo dobro da odgovor kosovske vlade bude pozitivan.

On je, kako prenosi Kanal 10, rekao da SAD podržavaju francusko nemački predlog za sporazum Kosova i Srbije i da je konačni sporazum pitanje nedelja.

„Čuo sam svoje evropske kolege kako govore da je to pitanje nedelja, a ne godina za dogovor, za put napred. Dakle, pored toga, na obe strane i na posredniku je da odrede rokove, ali to treba da bude brzo. Uzimajući u obzir kontekst onoga što se dešava, svako mora da preuzme odgovornost za stvaranje stabilnosti, ne samo u Evropi, već i u regionu“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare